Membru

sâmbătă, 23 august 2014

Bulz taranesc 4 portii

Nicolette Sandulache  /  at  9:15 a.m.  /  2 comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Dupa cum cunoasteti sunt diferite tipuri de pregatire a bulzului, specifice fiecarei zone, sau reteta mostenita de la parinti sau bunici, asa ca evident si eu am o reteta dupa cum urmeaza:

300 g de malai,
Sare,
Unt,
100 g kaizer,
100 g branza de burduf,
100 g branza telemea,
Unt,
4 oua,
Boia afumata(pe care nu ma mai satur sa o folosesc si care da un gust deosebit),



Punem 700 ml de apa intr-un ceaun,  saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile ceaunului.

Intr-o tigaie punem ulei si adaugam kaizerul(costita/bacon) care a fost taiat in cubulete, adaugam putina boia afumata si lasam sa se soteze, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare. Pregatim branza de burduf si radem si telemea pe razatoarea mica.


Cand mamaliga este gata se ia si le rastoarna intr-o tava si o lasam sa se raceasca putin cat sa o putem tine in mana. Amestecam ntr-un castron unt, branzeturile cu kaizerul si vom trece la formarea bulzului. Facem rotocoale de mamaliga in mijloc facem o gropita in care punem amestecul din branzeturi si kaizer, inchidem bila din mamaliga si trecem la urmatoarea. Pregatim gratarul si  ungem cu putin unt fiecare bila, dupa ce gratarul s-a incins adaugam cele patru bulzuri(eu am pus doua si doua, pe grill). Asteptam sa se friga pe prima parte dupa care le intoarcem si pe cealalta parte.


Inainte de servire pregatim 1-2 oua dupa preferinta fiecaruia per portie.

Pofta Buna.

Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 23 august 2014

2 comentarii:

  1. Creatiile tale Nico, arata din ce in ce mai bine, mai frumoase, mai apetisante.
    Mult succes mai departe !
    Liana

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.