sâmbătă, 23 august 2014

Bulz taranesc 4 portii



Dupa cum cunoasteti sunt diferite tipuri de pregatire a bulzului, specifice fiecarei zone, sau reteta mostenita de la parinti sau bunici, asa ca evident si eu am o reteta dupa cum urmeaza:

300 g de malai,
Sare,
Unt,
100 g kaizer,
100 g branza de burduf,
100 g branza telemea,
Unt,
4 oua,
Boia afumata(pe care nu ma mai satur sa o folosesc si care da un gust deosebit),



Punem 700 ml de apa intr-un ceaun,  saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile ceaunului.

Intr-o tigaie punem ulei si adaugam kaizerul(costita/bacon) care a fost taiat in cubulete, adaugam putina boia afumata si lasam sa se soteze, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare. Pregatim branza de burduf si radem si telemea pe razatoarea mica.


Cand mamaliga este gata se ia si le rastoarna intr-o tava si o lasam sa se raceasca putin cat sa o putem tine in mana. Amestecam ntr-un castron unt, branzeturile cu kaizerul si vom trece la formarea bulzului. Facem rotocoale de mamaliga in mijloc facem o gropita in care punem amestecul din branzeturi si kaizer, inchidem bila din mamaliga si trecem la urmatoarea. Pregatim gratarul si  ungem cu putin unt fiecare bila, dupa ce gratarul s-a incins adaugam cele patru bulzuri(eu am pus doua si doua, pe grill). Asteptam sa se friga pe prima parte dupa care le intoarcem si pe cealalta parte.


Inainte de servire pregatim 1-2 oua dupa preferinta fiecaruia per portie.

Pofta Buna.

2 comentarii:

  1. Creatiile tale Nico, arata din ce in ce mai bine, mai frumoase, mai apetisante.
    Mult succes mai departe !
    Liana

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere