sâmbătă, 23 august 2014

Frigarui de porc, piept de pui si legume



250 g muschi de porc
  50 g ardei gras
  90 g ceapa
150 g de piept de pui
  15 g de praz
250 g de cartofi noi
100 g cartofi mov
    7 g de boia afumata
Sare cu gust de afumat
Cimbru
Ulei de masline
Sare, piper,
O ceapa
Usturoi
Vin alb



Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si purin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider 1-2 ore.

Fierbem cartofii in coaja. Dupa 20 de minute ii scoatem ii lasam sa se raceasca, ii vom curata de coaja. Vom taia cartofii in 4-6 felii. Luam o tava de aragaj o tapetam cu hartie de copt adaugam cartofii taiati in sferturi, adaugam ulei de masline, cimbru, paprica afumata, sare, piper si dam la cuptor pentru 25-30 minute, incercati este in functie de cuptorul dumneavoastra.


Taiem legumele tot in cubulete potrivite, putem folosi ardei gras de toate culorile, dovlecel, ceapa, praz. Ce legume doriti dvs. Eu am folosit ardei rosu, praz si ceapa rosie.

Am alternat carnea cu legumele si am pus pe grill spre frigere. Grilul trebuie sa fie incins si il vom unge cu ulei in avans. Normal ar trebui sa dureze maximum 15 minute, dar eu nu le-am pus direct pe flacara ci am lasat grilajul mai sus de aceea a durat mai mult.


Se servesc doua la portie, la final am adaugat si jumatate de rosie cherry. Eu am facut frigaruile anternate, dar se poate face doar din carne de porc sau numai din piept de pui in functie de alegerea dumneavoastra.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu