duminică, 21 septembrie 2014

Frigarui de creveti, cu orez si sos de vin cu sofran



Ingrediente:
10-14 creveti
120 g de orez Melissa(grecesc)
Parmezan
Unt
Sare
Piper alb
Ceapa
Ulei
Usturoi
Sofran
ceapa verde pentru decor
Frunzulite decor
Smantana lichida


Pregatim orezul, curatam de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la cuptor 14-16 minute(acestea au fost indicatiile dupa pachet).



Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt, tocam ceapa pestisori. Adaugam crevetii, ii tragem in unt pe ambele parti, dupa ce s-au colorat adaugam putin vin alb. Dupa ce au prins gust de alcool, ii scoatem si lasam sa fiarba in continuare sosull in care adaugam adaugam ceapa, usturoiul pisat bine, mai adaugam vin alb si sofran.


La final adaugam smantana lichida pentru gatit, dupa ce a prins consistenta dorita luam de pe foc si vom blenda sosul dupa care vom strecura. Verificam orezul, adaugam ½ de pahar de vin alb si lasam sa iasa aburi de la alcool, dupa ce acesta se evapora adaugam parmezanul si smantana lichida. La final adaugam un cub de unt pentru a nu prinde pojghita deasupra.

Asamblam frigaruile, mie mi s-au parut mai gustoase facute in acest fel si au avut o alta savoare dupa care le-am montat ulterior pe bete, dar se putea face si mai usor, marinam cu ulei de masline si zeama de lamaie si punem direct frigaruia pe grill.

Decoram si servim.

Pofta Buna



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu