vineri, 31 iulie 2015

Snitzel cu piure de cartofi si sos de legume






Ingrediente:



1 piept de pui,
1 ceapa,
1-2 morcovi,
1 legatura de ceapa verde,
1 ardei gras verde + 1 ardei gras rosu,
50-70 g de fasole neagra,
Paprica,
3 catei de usturoi,
Faina,
2 oua,
Sare, piper, cimbru,
Pasta de tomate,
5-6 cartofi,
Lapte,
Unt,
Ulei,
Putin vin rosu,
Stoc de legume,


Decor: rosii cherry, cimbru

Pentru inceput filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru snitele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda asa ca nu exagerati cu baterea deoarece se rupe foarte repede.


Spargem ouale, le batem bine, adaugam sare, piper, un praf de paprica si cimbru.  Trecem snitzerele prin faina,  scuturam bine excesul de faina, trecem prin ou si inca o data prin faina(dubla infainare) dupa care dam la frigider maxim 20 de minute. Dupa expirarea timpului scoatem din frigider si prajim in baie de ulei fierbinte. Scoatem pe hartie absorbanta pentru indepartarea excesului de grasime si lasam in relax.


Punem cartofi la fiert cu un praf de sare. Spalam, curatam si spalam din nou legumele dupa care trecem la taierea lor in cubulete. Adaugam ulei un tigaie si vom sota legumele.


Trecem legumele intr-o cratita mai incapatoare, asezonam, punem stoc de legume si putin vin rosu, usturoiul pisat punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic. Punem pasta de tomate diluat cu stoc si adaugam snitelele, mai dam pentru 10 minute la cuptor.


Dupa ce cartofi au fiert ii pasam, cartofi trebuie sa fie calduti, peste ei adaugam cubulete de unt rece si laptele care va fi caldut nu clocotit, nu rece. Amestecam bine si asezonam.


Dupa aceea trecem la pregatirea si decorarea farfuriei ca in imaginile alaturate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu