Membru

sâmbătă, 8 aprilie 2017

Cheesecake cu capsuni

Nicolette Sandulache  /  at  5:54 a.m.  /  No comments


Blat:
330 g de biscuiti digestivi,
115g de unt,

Crema 1:
225 g crema de branza,
125 ml smantana pentru frisca,
75 g de zahar pudra,
 250 g de capsuni,
10 g de gelatina,
50 ml de lapte,
Crema 2:
 225 g crema de branza,
125 ml smantana pentru frisca,
75 g de zahar pudra,
7 g gelatina,
50 ml lapte,

Jeleu :
250 g de capsuni,
100 g zahar,
5 g de gelatina,

Décor: 50 g de mure,
 ciocolata

Mod de preparare:
Maruntim biscuiti cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.



Cu ajutorul robotului de bucatarie vom amesteca ingredientele pentru crema 1 dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporat. adaugam smantana pentru frisca si ulterior capsunile blendate bine si fara seminte.
 Acestea au fost spalate si taiate in bucati mai mici dupa care le-am blendat si le-am trecut prin sita sa nu aibe seminte care sa deranjeze la gust. 

Intre timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.   Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat peste noapte.

A doua zi dimineata ne vom ocupa de pregatirea  cremei cu numarul 2 si a jeleului. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporate.  adaugam smantana pentru frisca. Hidratam gelatina in apa. Intre timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.

Cand este gata aceasta se va adauga peste crema numarul 1 si se va lasa pana se intareste minimum 2 ore.  Punem o oala pe foc si adaugam capsunile si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie capsunile, pentru a le putea blenda. Acestea le vom blenda si trece prin sita sa nu aibe seminte. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop cand este caldut. Amestecam bine  sa se dizolve gelatina si doar dupa ce am verificat ca crema numarul 2 este intarita atunci putem adauga jeleul.
Décor dupa gustul vostru, eu am decorat cu  mure si ciocolata topita cum se poate vedea in fotografie. Mi-au iesit aproximativ 10-12 portii.


Pofta Buna.  

Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 8 aprilie 2017

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.