sâmbătă, 8 aprilie 2017

Cheesecake cu capsuni


Blat:
330 g de biscuiti digestivi,
115g de unt,

Crema 1:
225 g crema de branza,
125 ml smantana pentru frisca,
75 g de zahar pudra,
 250 g de capsuni,
10 g de gelatina,
50 ml de lapte,
Crema 2:
 225 g crema de branza,
125 ml smantana pentru frisca,
75 g de zahar pudra,
7 g gelatina,
50 ml lapte,

Jeleu :
250 g de capsuni,
100 g zahar,
5 g de gelatina,

Décor: 50 g de mure,
 ciocolata

Mod de preparare:
Maruntim biscuiti cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.



Cu ajutorul robotului de bucatarie vom amesteca ingredientele pentru crema 1 dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporat. adaugam smantana pentru frisca si ulterior capsunile blendate bine si fara seminte.
 Acestea au fost spalate si taiate in bucati mai mici dupa care le-am blendat si le-am trecut prin sita sa nu aibe seminte care sa deranjeze la gust. 

Intre timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.   Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat peste noapte.

A doua zi dimineata ne vom ocupa de pregatirea  cremei cu numarul 2 si a jeleului. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporate.  adaugam smantana pentru frisca. Hidratam gelatina in apa. Intre timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.

Cand este gata aceasta se va adauga peste crema numarul 1 si se va lasa pana se intareste minimum 2 ore.  Punem o oala pe foc si adaugam capsunile si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie capsunile, pentru a le putea blenda. Acestea le vom blenda si trece prin sita sa nu aibe seminte. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop cand este caldut. Amestecam bine  sa se dizolve gelatina si doar dupa ce am verificat ca crema numarul 2 este intarita atunci putem adauga jeleul.
Décor dupa gustul vostru, eu am decorat cu  mure si ciocolata topita cum se poate vedea in fotografie. Mi-au iesit aproximativ 10-12 portii.


Pofta Buna.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu