Membru

miercuri, 28 noiembrie 2018

Covrigei sarati

Nicolette Sandulache  /  at  12:22 p.m.  /  No comments


Vreau sa ii multumesc prietenei mele Sidonia Toncean, ca mi-a dat aceasta reteta. Am inteles ca este a mamei ei, deci si mai veche asa ca trebuie pastrata si transmisa mai departe din generatie in generatie.  Multumesc  Sidi. Mai jos gasiti reteta din jumatate de cantitate cum am facut eu.

Ingrediente:
500 g de faina, 2 oua(1 ou pentru uns deasupra), 100 g de unt, 60 g de untura(2 linguri) 100 g de smantana 20% grasime, ½ lingurita de zahar si 1 ½ lingura de sare, 1 pliculet de drojdie uscata(7g).
Pentru decorarea covrigeilor am folosit: 50g mac, 50 g susan combinat alb/negru si 50 g cascaval.




Mod de preparare:
Cernem  faina si facem o gropita in mijloc. Pregatim untul care este la temperatura camerei si il taiem cubulete.  Pregatim o maia din 2 linguri de faina, drojdia si zaharul, peste care adaugam apa calduta cat sa se activeze drojdia.
Lasam 15-20 de minute sa creasca. Dupa ce a expirat timpul si a crescut aceasta maia se va adauga in faina si incorpora.
Adaugam si celelalte ingrediente si amestecam. Sa nu uitati sa adaugati sarea. 




Trebuie sa avem un aluat care se desprinde dupa mana dupa ce l-am framantat. Formam bila de aluat si o lasam la caldura sa creasca(dospeasca) aproximativ 1 ora.
Luam aluatul si il divizam in 2-4 parti. Dupa care incepem sa intindem foaia, aceasta va trebui sa NU fie subtire deoarece se vor arde covrigeii imediat.

Grosimea ideala cum mi-a spus Sidi trebuie sa fie de 5-7 mm. Intindem foaia si vom taia cu forma speciala. Punem hartie de copt in tava si adaugam covrigeii. Ii vom unge cu ou pe deasupra si presaram: mac, susan, cascaval. Dupa care dam la cuptorul preancalzit, eu l-am dat la treapta 4 la gaz si s-au copt frumos, cred ca au stat 15 minute, dar verificati este in functie de cuptorul vostru.

Mie mi-au iesit 82 de covrigei(3 tavi).   Intr-o 100 de grame intra aproximativ 10-11 covrigei. Sper ca v-am raspuns la intrebari si spor la treaba.

Share
Posted in: Posted on: miercuri, 28 noiembrie 2018

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.