marți, 22 octombrie 2019

Costa Rica, Doka Coffee Estate si La Paz Waterfall Gardens

O alta excursie interesanta la care am participat in Costa Rica, impreuna cu prietena mea Mariana a fost Turul Doka-La Paz Water Fall. Daca sunteti in San Jose si stati mai multe zile puteti face aceste tururi catre punctele de atractie turistica cu firma Expediciones Tropicales, care au cele mai bune preturi si trasee. Acesta este un tur de 8 ore si a costat 137 usd de persoana in aprilie 2018. Turul este localizat in Alajuela, Valea Centrală si excursia dureaza aproximativ 7 ore. Am fost preluate de la hostelul din San José: 9:30 si am pornit la drum.

Am pornit catre Doka Coffee Estate, unde am facut un tur de cafea într-o plantație de cafea propriu-zisă. Pentru inceput am servit micul dejun costarican si am testat diferite tipuri de cafea sa ne facem o idee si sa stim ce intrebari ulterioare sa punem. Turul Doka-La Paz Water Fall  și  este un tur relaxant, dar foarte plăcut, în care ne-au fost prezentate istoria și tradițiile costaricanilor. De asemenea, era  ocazie excelentă pentru a cumpara niște cafea de calitate și suveniruri pentru a le duce înapoi acasă.




 Dupa masa a urmat turul plantatiei. Aici Jose-Armando (ghidul nostru), ne-a prezentat boaba de cafea, structura acesteia si plantutele la diferite perioade de timp. Incepand cu 7 zile si pana la mai multe luni. Cand se uda de cate ori se uda. Dupa aceea ne-au fost prezentate tehnicile vechi folosite de experți pentru a produce unele dintre cele mai bune cafele din Costa Rica și din întreaga lume. Am aflat perioada propice culegerii cafelei si ce etape urmeaza sa strabata cafeaua pana ajunge la noi in ibric. Am vazut unde se usuca cafeaua, masinile de sortare a diferitelor boabe, am vazut cafeaua cu defect dar si cafeaua optima. Am gustat diferite boabe. Am aflat ca, cafeaua se exporta verde si aceasta se prajeste la destinatie.

Procesul atent implicat în cultivarea, recoltarea și prăjirea bobului de aur(cafeaua, asa cum este numita in Lumea Noua) ne-a fost explicat destul de detaliat inclusiv masinile care executam diferite operatiuni specifice.







Turul s-a terminat cu un popas la magazinul de prezentare unde evident ca am cumparat diferite tipuri de cafea si alte 
suveniruri. Fotografiile va vor spune mai multe detalii.

De aici ne-am continuat drumul catre La Paz Waterfall Gardens. Program de vizitare de la ora 8-17, minim 2ore de vizitat, noi am stat in jur de 3 ore si jumatate. Dupa un tur asa de tehnic a urmat o plimbare pe traseele din padurea tropicala luxuriana.

 Aici am vazut  curgeri de râuri albe, cascade spectaculoase, păsări, fluturi, tucani, papagali, maimuțe și colibri.
Există, de asemenea si alte exponate de animale acestea fiind expuse in: Aviarum, observatorul de fluturi, grădina de colibri, serpentarium, expozitia de lei si tigri, expozitia de broaste, expozitii de orhidee.  Acesta a fost cu siguranta un tur de care se bucură iubitorii de natură (atat plante cat si animale). Fotografiile atasate vor fi elocvente.







Mariana avand o discutie cu Tucanul

Tucan hot, imi fura din buzunar


O minunatie de fluture









Feline





Lene mare


Tipuri de orhidee









Minunate flori

Pana sa ajungem in acea portiune am trecut pe Hanging Bridges, sunt acele poduri care se misca, asa ca senzatia a fost intensa.

După acest tur, ne-am bucurat de un prânz tip bufet (evaluat la 4 furci de către Consiliul Turistic al Costa Rica) care includea mai multe selecții de mâncăruri tradiționale din Costa Rica.  Dupa pranzul copios ne-am continuat plimbarile, ne-am fotografiat intr-un car traditional cu boi. (Carro de buey de Costa Rica)
 Pranzul


Pana sa ajungem in acea portiune am trecut pe Hanging Bridges, sunt acele poduri care se misca, asa ca senzatia a fost intensa.

După acest tur, ne-am bucurat de un prânz tip bufet (evaluat la 4 furci de către Consiliul Turistic al Costa Rica) care includea mai multe selecții de mâncăruri tradiționale din Costa Rica.  Dupa pranzul copios ne-am continuat plimbarile, ne-am fotografiat intr-un car traditional cu boi. (Carro de buey de Costa Rica)

(Carro de buey de Costa Rica)



 
  Dupa aceea ne-am aventurat urcand multe trepte pentru a vedea panorama cu cele cinci cascade, care mai de care mai interesante.
Pe măsură ce parcurgeți traseele din Grădina Cascada La Paz, simțurile dumneavoastra  vor fi incantate de caderile masive de apa de la cascade. Inițial, singurul mod în care se putea vedea căderile a fost   de-a lungul muntelui, privind printre copaci și ferigi, nu se putea realiza fotografii de calitate.  Dar odată cu construcția Grădinilor Cascadei, turistilor li se oferă vederi de pe platformele de deasupra, dedesubt și în fața căderilor, pentru oportunități minunate de fotografii în cascadă.

Cascada Templo







Cascada La Paz

 Cum veti vedea in fotografiile atasate.  Parcul are cele mai apropiate cascade de vulcanul   Poás.  Cascada La Paz este cea mai renumită cascadă din Costa Rica, unde vizitatorii se opresc adesea pe drum pentru a face fotografii în drum spre Sarapiquí sau Arenal, dar cele mai bune cascade se află de fapt deasupra cascadei La Paz de-a lungul unui canion abrupt accesat in traseele  de drumeție făcând din aceste cinci cascade cele mai ușor accesibile cascade din Costa Rica.  
Cascada La Paz

Cascada Magia Blanca


Flori



Intalnirea celor 3 cascade:Templo, Encantada si Escondida


Oportunități excelente de fotografie la: cascada Templo cadere de apa de 26 metri, Encantada de 20metri, Magia Blanca 37 metri, Escondida 5metri si La Paz 34 metri.
    Asa ca am avut ceva de urcatsi evident de coborat-A fost obositor dar minunat. A urmat drumul spre San Jose. Inca o minunata excursie pe care am bifat-o.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu