sâmbătă, 5 octombrie 2019

Costa Rica, Sarchi, Arenal Volcano si Tabacon Hot Spring Water



 
Sarchi
Intr-o zi de aprilie, am avut idea de a merge in aceasta excursie. Eu mai fusesem de doua ori in acea zona dar Mariana care era in vizita in Costa Rica trebuia sa mearga neaparat intr-o excursie organizata.  Asa ca am rezervat locuri si in ziua respective eram gata sa pornim la drum. Pretul excursiei este de 156 usd de persoana.  






Grupul nostru era format din 16 persoane, turisti in toate partile lumii: USA, Israel, Australia, India, Olanda, Franta, Germania, Panama.  Deci ne intelegeam toti intr-o engleza universala.  Am avut noroc sa avem un ghid dragut pe Miguel si un sofer minunat Don Rodrigo.  Astfel ca Miguel ne-a prezentat in mare programul, urmand sa vina imediat cu detaliile.  

Si astfel am aflat ca una din cele mai cautate zone cu cel mai mare aflux de turisti este provincia San Carlos unde se gaseste vulcanul Arenal,  despre care se spune ca este cel mai frumos si faimos vulcan din Costa Rica.  in jur de 13 ore, am plecat dimineata in jur de 7:30 si ne-am intors seara.  Am aflat ca acesta  este unul din cele mai populare tururi pe care turistii le prefera.

Excursia era destul de lunga in jur de 13 ore, am plecat dimineata in jur de 7:30 si ne-am intors seara.
Am aflat ca acesta  este unul din cele mai populare tururi pe care turistii le prefera.



Miguel ne spunea ca acest tur arată cel mai bun din ambele lumi, în ceea ce privește frumusețea crudă a impozantului vulcan Arenal, (care a erupt prima data in 1968, avand si alre eruptii ulterioare),  care este opozit cu frumosetea si caldura apelor termale luxuriante și liniștitoare ale izvoarelor termale Tabacon.


Toate acestea, așezate pe un fundal de vegetație luxuriantă și vederi uluitoare asupra liniilor conice aproape perfecte ale vulcanului.
Gigantul car traditional






Dar sa incepem cu inceputul ghidul nostru ne-a informat ca  ne vom opri în faimosul oraș Sarchi, cunoscut drept locul de naștere al artizanilor din Costa Rica. În Sarchi, veți putea aprecia multe dintre meșteșugurile și suvenirurile de artă pe care Costa Rica le ofera turistilor contra cost.


Sarchi


 De asemenea, ne-a povestit despre cel mai mare car traditional tras de boi din lume, în conformitate cu Cartea Guinness. Coșul are o înălțime de 2 etaje, aproape 14 metri lungime   și cântărește 4400 lbs. (2 tone) și a durat 70 de zile până la finalizare. Fabricat din lemn (cedru) și decorat cu culori strălucitoare, proiectat pe baza cărămizilor lor tipice și tradiționale. Povestindu-ne si despre biserica orasului.

  

 Călătoria va continua apoi, traversând plantații diverse cu produse agricole, inclusiv ferme de ananas și platani(un soi de banana, poate fi platano verde sau platano madura, este din familia bananelor dar mai mare), livezi de mango, plante ornamentale și chiar ferme de vite. 

Intotdeauna ma intrebam unde si cum creste ananasul si va voi arata in fotografiile ulterioare. Dupa ce am trecut de zona rurala se apropia de ora pranzului asa ca am  ajuns in micul oraș La Fortuna și ne-am oprit sa servim masa de de prânz la un restaurant confortabil, cu un magnific vedere asupra vulcanului,  Rancho Perla. Un pranz tipic din care nu putea lipsi orezul si legumele. 
  




Pranz Costarican



Dupa       aceea ne-am continuat drumul catre Arenal. Din San Jose catre Arenal  sunt 135 km, 3 ore si 17 minute, Provincia Alajuela, canton San Carlos. Impresionantul Vulcan Arenal este o minunată natură magnifică situată în La Fortuna (Fortuna) din San Carlos, presupusă anterior ca fiind latentă, până în 1968, când a cunoscut o erupție majoră. Acum este vizitat de către turiști din întreaga lume care speră să aibă ocazia de a asista la activitatea vulcanică, cum ar fi penele albe de fum care emană din behemotul în formă conică. Vulcanul daca ai bafta si nu este ceata se vede ziua dar si noaptea. Iar daca are si activitate sa erupa este chiar un spectacolal naturii. Evident ca noi nu am prins nici o eruptie.

Arenal





https://www.youtube.com/watch?v=JUocyVNY7sU






Arenal




Si asa creste ananasul




flori


Lainaltimea asta creste ananasul.

Harta Arenal



Apoi veți continua să vă relaxați la una dintre cele mai bune izvoare termale din zona în care vă veți dezvălui efectele de curățare și întinerire a apelor termale, precum și un masaj opțional sau un alt tratament special, dacă alegeți, acesta trebuie să fie rezervat în timp pentru a asigura disponibilitatea. 
Tratamentele spa nu sunt incluse și sunt plătite direct în stațiune. Tabacon Hot Springs combină cele patru elemente ale naturii; căldura vulcanului, apele curgătoare ale izvoarelor fierbinți, aerul pur al pădurii tropicale și pământul fertil din regiunea Fortuna de San Carlos. 
Tabacon Hot Spring

Si cand te gandesti ca alti erau la serviciu.....





Există cinci surse principale de apă puternic mineralizate, care sunt încălzite în subteran de magma Vulcanului Arenal. Veți găsi zeci de cascade în cascadă și bazine calde de-a lungul albiei râului, cu temperaturi variate, fluxuri de apă și grad de confidențialitate. 
Delectarea la barul din piscina



In Paradise.


O parte esențială a explorării lumii minunate a Izvoarelor Spa Tabacon este înmuierea în cascadele termice în cascadă. Această hidroterapie naturală este o modalitate sigură de a obține o relaxare adecvată. 
Uncolt de Rai







Temperaturile piscinei râului variază între 72 și 105 grade Fahrenheit. parca erai in Rai asa ne-am simtit la complexul spa care era asezat in mijlocul unei gradini botanice, o senzatie de relaxare si de reancarcare a bateriilor daca pot spune asa. Parca nici nu iti venea sa iesi din apa. Dar erau atatea cascade si bazine ca trebuia sa le incercam pe toate. De asemeni barul din piscine era foarte aglomerat dar evident ca noi ca doua romancute descurcarete ne-am gasit locuri si i-am rugat pe colegii de excursie din Israel sa ne imortalizeze in fotografii.  Totul a fost la superlative, sincer imi parea rau ca se termina asa de repede. 

Și pentru un final perfect, înainte de a ne întoarce la San José, o cină minunată ne-a fost servită cu o priveliște minunată a vulcanului, astfel încât să nu pierdeți nicio ocazie de a privi vulcanul în formă clasică.

Cina si deserturile



Cam atat despre: Sarchi, Arenal si Tabacon Hot Spa las fotografiile sa va delecteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu