vineri, 4 octombrie 2019

Hai- Hui prin oras sau o seara petrecuta alaturi de prieteni


Acum doua zile am fost invitata sa particip la un work-shop sustinul de chef Cezar Munteanu si team-ul sau la Horeca School.  Era primul eveniment de acest gen  la care participam, tema fiind: Gastronomie si Nutritie. Carismaticul si jovialul chef Cezar ne-a promis ca acesta este primul eveniment de acest gen dar vrea sa continue lunar aceste intalniri cu bloggeri sau pasionatii de gastronomie. 



Despre chef Cezar Munteanu ce pot sa spun mai mult decat ca toata lumea il cunoaste, este un om de o calitate deosebita, un profesor  care a predat nutritia celor mici in scoli invatandu-i sa manance sanatos si ca prin mana lui au trecut multi elevi si care ulterior fac cu brio cinste gastronomiei romanesti(un exemplu fiind Emanuel Mocan).

Team-ul lui chef Cezar era alcatuit din  Ramona Dinca, care s-a ocupat de bunul mers al evenimentului, foarte atenta si  draguta.  Alin Vadean si Roxana Blenche, alti doi tineri cu talent si a caror pasiune pentru gastronomie ia adus la un nivel inalt atat local cat si international.
Impreuna cu Alin Vadean

 Amandoi foarte amabili, educati si datorita disciplinei castigate in timp au putut sa se impuna in gastronomia romaneasca facand parte din colectivele unor restaurant cu renume si chiar fiind Head chef la ora actuala. Cat priveste Roxana la ora actuala este calificata in finala regional Italia & Europa de Est, competiţiei S. Pellegrino Young Chef 2020. Talent, perseverenta, multa munca si un antrenor bun.  Deci sa ii tinem pumnii si sa fim alaturi de Roxana. 

De asemeni Catalin Benta, somelier care a reprezentat vinurile din Republica Moldova si nu in ultimul rand Emilia Maxim – Pastry Chef la Horeca Schhol, o fata dulce ca un Lava Cake, pe care ne-a ajutat sa il pregatim. Profesionista, amabila si atenta la orice detaliu. 
Observ implicarea Horeca School si a doamnei Cristina van der Schaaf in atragerea / recrutarea in cadrul scolii a profesionistilor de top, sau cum spune francezul ¨Crème de la crème¨, este minunat sa ai   profesori de top din domeniu, asa pasiunea si daruirea ta sunt la cote maxime si iti poti urma visul indiferent de etate.
 La eveniment au fost prezenti numerosi bloggeri culinari, pe marea majoritate ii cunosc doar din vedere dar nu le stiu numele. O cunosc mai bine pe Laura Teodora Paraschiv, am facut echipa cu ea si cu inca doua participante la eveniment Brandusa si Oa. O tanara din Israel care ne-a spus sa a participat in tara ei la Master Baking.  Asa ca am trecut la prepare imediat. 




Impreuna cu Brandusa


Alin Vadean, ne-a prezentat meniul ce urma sa il pregatim in acea seara.
Meniu;  Lava Cake, Supa-crema de dovleac si risotto cu creveti, precum si asocierea cu vinurile. Cat si partea nutritionala a acestor produse. 
Adica noi bloggeri vom pregati  dupa ce chef Cezar ne va arata iar ceilalti colegi din team-ul Chefului ne vor supraveghea si ajuta.  
.  
Seara a inceput cu prezentarea lui Catalin Benta somelier, a vinurilor din republica Moldova. Proseco, vinul Rose, vinul alb Taraboste si nu in ultimul rand a unui coniac. In republica Moldova
coniac=divin, acesta este sinonimul utilizat. Iar Catalin ne-a povestit de Divinul de Dobrun.
Si oare ce putea sa mearga cel mai vine cu un prosecco decat ciocolata. Participantii s-au impartit in 6 grupe a cate 4 persoane si au trecut la munca de echipa. Sub atenta indrumare a Emiliei am trecut la prepararea Lava Cake.   Alin Vadean, ne-a delectate cu un master class privind transarea unui pui si gatirea lui atenta fara a gati carnea in exces.  Catalin Bentea ne-afacut o demonstratie de cum se  sabreaza o sticle de sampanie adica cu ajutorul unei sabii a scos dopul sticlei. 


Dupa aceasta am trecut la prepararea supei-crème de dovleac si a risotto si am invatati multe lucruri utile preluand multe sfaturi si instructiuni de la chef Cezar. Asa am aflat cele trei tipuri de orez special pentru Risotto, eu stiam decat Arborio.

Am aflat ca cimbrisorul folosit  pentru aromatizare se pune in uleiul rece pentru a nu se arde si se tine foarte putin. Am aflat cat timp trebuie sa tinem creveti la sotat in unt si ulei pentru a nu deveni cauciuc, ne-a spus cand sa adaugam vinul si ce tip de vin se adauga la risotto si cat stoc de legume trebuie adaugat.   Cat priveste despre supa am aflat ca aceasta dupa ce dovleacul a fost: curatat, taiat copt, fiert in stoc de legume. A fost adaugat langa ceapa translucida trasa in unt, se potriveste de sare si se gusta. Dupa aceea, se blendeaza se trece prin sita, adaugam smantana si crema este gata. Am aflat ca putem adauga fulgi de migdale tostati sau seminte de dovleac tostate sau crutoane de mere verzi care au fost marinate in juice de portocala.  Echipa noastra a m castigat la proba de risotto iar Lava Cake-ul nostru curgea ciocolata minunat, alutari de sosul de vanilie si fructele de padure a fost un deliciu. Nici nu se putea incheia mai wow aceasta seara. 
Risotto cu creveti


Laura Paraschiv cu Supa nostra





Lava Cake cu sos de vanilie si fructe de padure
Foarte utile sfaturile primate si  de urmat la tine acasa in bucatarie. Este un privilegiu ca am putut sa asist la aceste demonstratii.  Pe Chef Cezar,  care il cunosc de peste 10 ani si a ramas acelas om modest, simpatic si profesionist. Este o placere de fiecare data intalnirea cu el, un adevarat profesionist si felicitari Horeca School ca l-ati cooptat in grupul profesorilor scolii voastre.
 Alaturat va voi atasa fotografii de la eveniment iar cu siguranta acestea va vor da mai multe si mai elocvente detalii.   

Multumesc inca o data pentru invitatie: Horeca School, Cristina van der Schaaf si Team Cezar Munteanu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu