marți, 1 octombrie 2019

Hummus



Mod de preparare
300 gr naut,
3 linguri pasta de tahini,
6 catei usturoi,
1 buc lamiae,
100 ml Ulei Sagax,
5 gr sare,
3 gr seminte de susan,
2 gr condiment Sumac,
2 gr seminte de mac,
5 frunze busuioc,
1 buc ardei kapia copt,

Curatam nautul si il punem la inmuiat peste noapte.   A doua zi, aruncam apa si incercam sa decojim cat putem nautul de coji. Punem nautul la fiert; poate dura 1-2 ore. Daca aveti oala sub presiune, poate dura mai putin.
Curatam usturoiul si stoarcem sucul de la o lamaie.  Verificam da fie  fiert nautul, se verifica sa nu mai fi ramas coji. Se opreste putin din apa in care a fiert.
Punem la robotul de bucatarie nautul si zeama de la fiert  treptat si vom blenda bine cu dispozitivul care taie boabele.
Adaugam usturoiul, zeama de lamaie si uleiul. Adaugam pasta de tahini, gustam si saram.

Schimbam mecanismul robotului si il vom pune pe cel care da volum pastei noastre. Mai adaugam ulei, dupa care gustam din nou.

Daca vi se pare gata preparatul, se scoate din bolul robotului, se pune intr-un bol si se decoreaza cu: mac, susan, sumac, ardeiul copt si frunzele de busuioc, in functie de preferintele voastre.

Ideal ar fi daca gasiti naut prefiert, evitati astfel aceste 2 ore in care nautul fierbe. Pofta Buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu