sâmbătă, 29 februarie 2020

Ciorba cu perisoare pentru 10 portii

Ingrediente:
500 g de carne de porc fleica/spata,
200 g de carne de vita,
200 g morcovi,
300 g de ceapa,
100 g radacina de patrunjel plus pastarnac
400 g rosii din conserva sau 800 g de rosii proaspete

200 g radacina de telina,
2 oua,
1 ardei rosu gras,
65 g de orez,
50 g pasta de tomate,
1 litru de bors,
50 g lestean verde,
30 ml ulei,
20 g sare.

Mod de preparare:
Punem la fiert intr-o oala 3,5 litri de apa si sare si lasam la foc mic.

Pregatim carnea, o spalam, o stergem si o trecem prin masina de tocat o amestecam cu ouale, jumatate din cantitatea de ceapa si un sfert din cantitatea de patrunjel verde.

Spalam orezul si il punem la fiert cu un praf de sare. Trecem la spalarea si tocarea marunta a legumelor pe care le vom trage la tigaie in doua linguri de ulei. Legumele trebuiesc doar sa fie un pic patrunse, ele se vor scoate si se vor introduce in apa care fierbe pe foc.  Pregatim perisoarele, peste compozitia de carnea adaugam orezul, sare si piper. Ne infainam mainile si formam perisoarele, pe care le vom adauga in ciorba cand legumele sunt aproape fierte.

 Se adauga perisoarele si se mai lasa 15 minute dupa care se adauga pasta de tomate, rosiile, borsul si leuseteanul si se mai lasa 5 minute.

Punem 3 perisoare la portie, putem servi cu un ardei iute alaturi. 400 g portia

Pofta Buna.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu