marți, 3 martie 2020

Supa de pui cu teitei de casa pentru 10 portii

Ingrediente:
1 pui de 1kg,
300 g de morcovi,
  50 g de pastarnac,

  50 g de patrunjel radacina,
100 g de radacina de telina,
150 g de ceapa,


  50 g de patrunjel verde,
    2 g de piper,
  40 g de sare,
200 g de faina cernuta
  2 oua si sare

Mod de preparare: Puiul se spala, se taie in bucati, se spala din nou si se vor trece bucatile prin flacara pentru a se indeparta puful.  Morcovii, telina, patrunjel, pastarnacul se taie cubulete, ceapa se taie marunt.

Patrunjelul verde se taie chiffonade. Carnea se fierbe in 4 litri de apa cu sare si se va spuma. Facem teiteii in avans amestecand faina, ouale, sare si putina apa. Amestecam bine si framantam. Dupa care vom intinde aluatul in foaie subtire si vom taia foarte fin. Dupa care vom lasa teiteii sa se usuce. De aceea tebuiesc pregatiti in avans.


Dupa ce s-a spumat se tot adauga legumele si piperul boabe. Dupa fierbere carnea se scoate in alt vas si se va taia in cubulete, adaugandu-se in ciorba ulterior. teiteii se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei. Dupa fierbere se scot si se trec printr-un jet de apa rece si se introduc in supa.



Supa se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra. O portie 400 g, carne 80g, 320 supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu