miercuri, 26 februarie 2020

Tarta de praz si bacon

Aceasta este una din cele mai bune tarte mancate vreodata. Dulceata prazului combinata cu bacon este fenomenala, deci incercati cu incredere.

Ingrediente:
Aluat: 250 gr de faina, unt 125-150 g(rece), 2-3 linguri de apa, sare.

Compozitie: 2-3 fire de praz, 8-10 felii de bacon(200-250g), 3 oua, 250 ml smantana pentru gatit, sare, piper, cimbru. 150-175 g de cascaval, ulei.

Suplimentar: un galbenus de ou pentru uns tarta pe deasupra si unt pentru uns forma de tarta in interior. De asemeni vom avea nevoie de fasole sau orez  pentru a pune deasupra aluatului cand dam tarta la cuptor, pentru a preveni umflarea aluatului in forma si a preveni tarta sa fie coapta disproportionat.

Decor: seminte de susan





Cernem faina, adaugam cubuletele de unt rece, sare si adaugam si apa, dupa care framantam aluatul. Acesta va avea forma de bila, se va infolia in plastic si se va da in relax la frigider 15-20 de minute.

Dupa expirarea timpului se scoate aluatul de la frigider, se unge o forma de tarta cu unt si se va pune aluatul intins in forma, se va intepa aluatul cu furculita pentru a preveni umflarea. Deasupra se adauga hartie de copt si pe aceasta punem faina sau orez pentru a nu permite sa creasca neuniform aluatul. Dam la cuptor 15-20 de minute si verificam inainte sa scoatem de la cuptor.

In acest timp, vom spala si toca prazul. taiem baconul in bastonase, radem cascavalul. Amestecam ouale cu smantana lichida. Punem ulei in tigaie si adaugam baconul peste acesta vom adauga prazul, sare si cimbru si lasam pana sunt sotate.

Scoatem compozitia din tigaie intr-un vas de yena si lasam sa se raceasca 5-7 minute. Scoatem si tarta de la cuptor. Dupa ce compozitia s-a racit vom adauga peste amestecul de oua si smantana pentru gatit cat si cascavalul ras.  Cu aceasta compozitie vom umple tarta noastra.  Eu am facut niste bride din aluat si le-am atasat deasupra tartei. Acestea au fost unse cu galbenus de ou si am adaugat seminte de susan deasupra.


Vom da la cuptor 25-30 de minute la o temperatura de 180. Ies 10-12 portii.

Timp aproximativ  de pregatire si preparare o ora plus/minus.

Pofta Buna







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu