duminică, 10 mai 2020

Cocosel de padure servit cu panglici de vinete si dovlecei si pudra de alune

Ingrediente pentru 2 persoane:
1 cocosel de munte 500 g,
1/2 vanata,
1/2 de dovlecel,
4 fire de sparanghel, 2 fire de usturoi, 2 de portocala(juice) pentru marinare
2 fire de ceapa verde,  2 ridichii, 100 g de alune si un praf de paprica afumat, unt.                                       

Pentru glazura: otet balsamic 30 ml, zahar brun 15 g,  50 g de fructe de padure, 1 fir de usturoi, sare, piper, 1/2 de portocala(juice), sare, piper, cimbru.   

Pentru sosul de verdeturi: punem o legatura de patrunjel, ulei sare si juice de lamaie(1/2) si blendam bine.

Blendam fructele si adaugam restul ingredientelor, amestecam bine.  Pentru inceput taiem cocoselul de padure, saram si il vom trage la tigaie pe ambele parti dupa care il vom scoate din tigaie, acesta va fi pus intr-o tava cu putin ulei, cimbru si usturoi la cuptor pentru 15 minute. Dupa aceea il vom scoate si glazura cu glazura facuta in avans si vom da iarasi 12 minute la cuptor.  Trebuie sa aiba intre 72-74 de grade cand il vom scoate de la cuptor. 

Taiem vinetele si dovleceii in fasii potrivite, le vom unge cu ulei si le vom pune pe grill, si praji. Dupa ce sunt facute se scot intr-un bol si vom pune peste ulei, suc de portocala, usturoi maruntit, patrunjel si sare. Intr-o oala cu sare punem firele de sparanjel si fierbem 1 minut, dupa care scoatem si il vom trage la tigaie in putin unt.


Ridichiile au fost marinate cu putin suc de portocala. Alunele se vor trage la tigaie si amesteca cu un praf de paprica afumat dupa care se vor rasnii.

Prajim varfurile de la doua cepe verzi dupa ce am spalat bine. De asemeni prajim in ulei foarte fierbinte si frunzele decorative, acestea trebuie sa fie crispy.  Aranjam ca il imaginile alaturate. 

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu