marți, 12 mai 2020

Supreme de prepelita cu piure de fenicul

Ingrediente:
1 prepelita,
2 bucati(bulb) de fenel plus ramurile,
100 g de unt,
250 ml de lapte,
sare,
ulei,

paprika afumata,
o legatura de patrunjel,
1/2 ardei rosu,
1/2 ardei verde,
ginger murat,
1/2 vanata,
30 g unt pentru prepelita, 2 catei de usturoi si cimbru.

Mod de pregatire: luam prepelita si vom scoate supremul adica pieptul plus prima falanga de la aripa, partea apropiata de piept. Curatam osul aripioarei si il vom inveli in folie de aluminiu.

Spalam si punem in apa cu sare la fiert  fenelul, taiat in cubulete mai mici. Lasam aproximativ 25 de minute, cand este gata fenelul este moale, atunci se scoate din apa, se adauga untul si laptele treptat si vom blenda bine. Piureul trebuie sa fie moale si curgator de aceea se va trece printr-o sita mai putin deasa. Se sareaza si se va imparti in 2 parti egale.
O parte va ramane simplaiar cealalta parte se va amesteca cu o lingurita de paprika afumata. Si va avea culoarea mai rozalie.  Ardeii se vor taia in cubulete si trage in putin ulei la tigaie.

Punem intr-o tigaie ulei si putin unt si vom da fata, adaugam usturoiu pisat si cimbru, facem operatiunea de basting, adica cu o lingura punem grasimea pe carne, dupa care dam la cuptor aproximativ 25 de minute. Acesta este facut cand temperatura va ajunge la 240 de grade celsius, acum este in functie de cuptorul dumneavostra.

Taiem fasii de vanata si acestea se vor prajii in baie de ulei fierbinte, ca niste fasii gen chipsuri.
Sod de verdeturi: punem legatura de patrunjel la blender adaugam sare, piper si ulei si blendam.

Trecem prin strecuratoare si putem sa il adaugam in preparat.

Decoram cu fenel proaspat, adaugam si gingerul murat. Decoram ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu