joi, 29 octombrie 2020

Creveti Saganaki

 Aceasta reteta mi-a fost propusa de Valentin. Care dupa ce a vazut reteta mea de creveti in sos picant mi-a sugerat sa incerc si aceasta specialitate greceasca. Credeti-ma nu am regretat deloc deoarece a iesit o minunatie, un deliciu de preparat. Deci sa trecem la treaba.

Ingrediente pentru doua portii:

12 creveti prefierti (40-60),

1 ceapa rosie,

2 rosii,

2-3 catei de usturoi,

oregano,

juice 1/2 lamaie

50 ml vin alb demi sec,

50 gr branza telemea sau feta

sare, piper, 

1 cub de unt,

ulei,

ceapa verde 2 fire doar partea verde.

Mode de preparare:

Luam crevetii si ii vom decortica, taindu-le carcasa si scotand firul de murdarie de pe spatele crevetelui. La fel se procedeaza cu toti crevetii. Se vor clatii rapid sub jet de apa si se vor tampona pntru a indeparta surplusul de apa.  

Punem intr-o tigaie non aderenta unt si ulei. Adaugam crevetii si ii vom lasa pana prind culoare aurie pe o parte dupa aceea intoarcem crevetii, saram si piperam si lasam sa se faca si pe cealalta parte. Cand acestia sunt gata se scot si se lasa in asteptare.   

In acelas ulei adaugam ceapa rosie tocata foarte fin(brunoise) aceasta se va sota, cand este deja translucida se vor adauga si rosiile taiate cubulete mici peste. Asteptam sa se imbine aromele si adaugam si usturoiul tocat fin. Adaugam juice-ul de lamaie si vinul, saram, piperam adaugam si oregano lasand sa scada. 



Cand vedem ca are consistenta dorita de noi adaugam crevetii si punem branza, punem un fir de ceapa verde tocat si vom da la cuptor 10 minute. 

Dupa expirarea timpului gustam preparatul,




verificam, daca este asa cum ne-am dorit. Daca este perfect scoatem de la cuptor tocam si adaugam si al doilea fir de ceapa verde si putem servi. 

Preparatul nostru va fi acompaniat de minune cu un vin alb demi sec.




Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu