vineri, 11 decembrie 2020

Pui cu curry si paste chinezesti

 Aceasta este o reteta indiana a Nissarei de la Shan' Shi la care am adus cateva mici modificari. Deoarece nu mananc foarte picant am temperat gustul. Ingredientele Shan'Shi le-am cumparat de la Auchan dar le puteti gasi si la MegaImage.

Ingredientele necesare pentru doua persoane:


300 g de piept de pui fara os si piele,

2 linguri de pasta de Thai Red Curry,

400 ml lapte de cocos,

2 linguri de ulei pentru wok,

4 linguri de sos de soia dark,

1 fir de lemongrass,

3 catei de usturoi,

1 ceapa mica,

1/2 ardei iute sau fulgi de chilly daca doriti,

putin ghimbir,

1 lingurita de zahar,

1 lingura ulei de susan

seminte de susan,

ceapa verde,

Teitei chinezesti 100 g de persoana, total 200 g,

30 g de alune.

Mod depreparare:

Taiem pieptul de pui in cubulete potrivite si adaugam sosul de soia peste ele.  Punem uleiul in wok si lasam sa se incinga. Dupa aceea adaugam pasta de Thai Red Curry si lasam sa se gateasca.

 


Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul si le vom adauga dupa ce pasta este gatita. Punem pieptul de pui si lasam sa se gateasca aproximativ 10 minute. Fierbem apa cu sare si vom adauga peste teitei chinezesti, acestia nu se fierb doar se hidrateaza. 
                                                                               

Cand pieptul de pui este facut pe o parte se intoarce pe partea cealalta adaugam laptele de cocos, potrivim cu putin zahar si adaugam lemongrassul taiat foarte fin. Putem adauga si ardeiul iute taiat fin sau fulgii de chilli si continuam gatirea pana se va reduce si vom avea un sos mai consistent.


Cand pastele au consistenta dorita se trec in wok, se adauga, uleiul de susan si semintele, precum si alunele si se mai lasa 5 minute, gustam si potrivim de sare daca trebuie, dar atentie sosul de soia este deja sarat. Optional se mai poate adauga: legume chinezesti, brocolli sau muguri de bambus, pentru mine au fost suficiente ingredientele scrise in descrierea retetei.

Decoram cu ceapa verde, seminte de susan si fulgi de chilli, pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu