duminică, 13 februarie 2022

Paste Girasoli cu radicchio si bacon afumat

Dragii mei, am decis sa imi incep week-endul cu un preparat delicious, asa ca m-am gandit sa ma rasfat cu niste paste si un pahar de vin alb sec. De mult nu am mai preparat paste asa ca m-am decis sa cumpar de la Lidl un sortiment nou si sa incerc pastele de la Italiamo, Grisoli cele cu radicchio si sunca afumata(Girasoli with radicchio & Smoked ham).
Zis si facut, deja aveam apa in gura de pofta. Am pus apa la fiert cu sare la foc mic si am lasat pana ajunge la punctul de fierbere cand vom adauga pastele, acestea se vor lasa la fiert 4-5 minute, in functie de indicatiile de pe pachet. Dupa aceea se strecoara si se vor adauga in sosul pe care il pregatim, iar pastele vor absorbi aromele din sosul nostru.
Ingrediente: Paste Grisoli de la Italiamo 250gr, Pentru sos am folosit: 150gr de bacon afumat 3 catei de usturoi, 6-8 rosii cherry, Sare,piper, Ulei de masline, Boia afumata, Pesto de la Italiamo 2-3 linguri, 150 gr parmesan, Décor: Busuioc
Am pus o tigaie la foc cuputin ulei de masline, am taiat cubulete baconul si l-am adaugat lasand sa se prajeasca dupa care am adaugat usturoiul ras. Adaugam si rosiile taiate in patru si lasam sa se intrepatrunda aromele, adaugam pesto, boiaua afumata si asezonam. Adaugam din apa in care au fiert pastele un polonic si lasam sa fiarta si sa se reduca sosul nostru.
Cand considerati ca are consistenta dorita adaugati pastele si puteti pune si pasmezanul, mai lasati cateva minute la foc. Décor Frunze de busuioc. Merge ideal cu un pahar de vin alb sec. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu