sâmbătă, 2 octombrie 2021

Salata in stil frantuzesc cu branza cremoasa de capra cu plante aromatice

O salata usoara de seara, care imbina aromele frantuzesti cu cele autohtone. Ceva delicios si usor de digerat. Care se potriveste de minune cu un vin frantuzesc alb sec, Chevalier de Fauvert(Ventoux).
Ingrediente: 100 grame de branza de capra cu plante aromatice Duc de Coeur, 3 fire de ceapa verde, 50 grame de de bacon afumat, 2 rosii,
30 grame de ceapa rosie, 1 gram de cimbru uscat, 1 catel de usturoi, ulei de masline, juice 1/2 de lamaie, sare, piper. Spalam bine legumele, taiem ceapa rosie, rosiile si ceapa verde(in stil asiatic). Baconul se taie jullien, se poate trage un pic la tigaie sau il putem lasa crud(dupa preferinte). Branza se va rupe in cubulete de marime potrivita. Usturoiul se rade iar lamaie se va extrage juice-ul, pentru dressing care se va combina cu uleiul de masline, proportie 1 la 3.
Combinam ingredientele iar la final asezonam cu sare si piper si vom dresa salata noastra. O reteta simpla dar de mare efect, asa ca nu imi ramane decat sa va urez, Bon appetit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu