Aluat: pt o tarta de marime potrivita
250 g de
faina,
125 g de
unt peste 82% grasime,
75 g zahar,
1 galbenus,
20 ml de
lapte caldut,
Zahar
vanilat,
Razatura de
lamaie,
2 bucati
kiwi,
1 portocala,
30 g de
coacaze,
50 g de
afine,
100 g de
capsuni,
100 g mure,
20 g de
gelatina,
Cantarim
materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde, si vom adauga zaharul se amesteca bine,
galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura
de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat.
Cernem faina si
adaugam peste in robot, amestecam putin la viteza mica dupa care scoatem si
continuam amestecarea foarte putin.
Aluatului i se da
forma dorita, se-nfoliaza si se da la frigider, unde va sta aproximativ15-20 de
minute. In acest timp pregatim formele de minutarte si forta mare de tarta,
acestea se vor unge cu unt si presaram faina. Cand scoatem aluatul il vom
intinde repede si nu vcom folosi prea multa faina, doar cat sa nu se lipesca si
deja il punem in forma. Se va modela pe forma tartei si se va intepa pe fundul
ei pentru a nu se umfla. Dupa ce am modelat cu forma cu tot mai dam la
congelator 10 minute, pentru a nu se lasa marginile si pentru a prinde o crusta
interesanta.
Dam la cuptor T
180°C aproximativ 15-20 de minute, minitartele se fac mai repede, deci atentie
sporita sa nu se arda.
Separat
facem crema de vanilie dupa cum
urmeaza:
1 Litru de
lapte,
300 g de
zahar tos,
100 g de
amidon sau 200 g de faina,
5
galbenusuri,
Esenta de
vanilie,
Amestecam
galbenusurile cu amidonul cernut si zaharul, in acest timp punem laptele la foc
mic, dupa ce s-au amestecat ingredientele se ia din laptele de pe foc o cana si
se va adauga treptat peste amestecul de oua, dupa ce a fost incorporat acesta
se va adauga peste laptele care fierbe la foc mic. Acestecam in permanenta
deoarece daca nu suntem atenti se va prinde foarte repede. Cand observam ca are
consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se
pune deasupra cremei folie de plastic direct pe crema, pentru a nu prinde
pojghita si o vom da la frigider.
Dupa ce
scoatem tarta din cuptor o lasam sa se tempereze, dupa care adaugam crema de
vanilie si vom adauga fructele dupa pricerea fiecaruia. Nu se va lasa loc liber
pe tarta sa se vada crema de vanilie, tarta se va umple de fructe.
Eu am
decorat-o cu portocala, kiwi, capsuni, afine, coacaze si cirese galbene.
Facem un
jeleu, citim si urmam indicatiile dupa pachet, vom folosi doua tipuri de jeleu,
incolor pentru: kiwi si portocala si rosu pentru: capsuni, afine, coacaze.
Cu acesta
vom napa tarta noastra pentru a avea un aspect deosebit si pentru a nu oxida
fructele.
Pofta Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu