Dupa cum
cunoasteti sunt diferite tipuri de pregatire a bulzului, specifice fiecarei
zone, sau reteta mostenita de la parinti sau bunici, asa ca evident si eu am o
reteta dupa cum urmeaza:
300 g de malai,
Sare,
Unt,
100 g kaizer,
100 g branza de
burduf,
100 g branza
telemea,
Unt,
4 oua,
Boia afumata(pe
care nu ma mai satur sa o folosesc si care da un gust deosebit),
Punem 700 ml de
apa intr-un ceaun, saram, lasam sa
inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa
amestecam. Cand
mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta
lipita de marginile ceaunului.
Intr-o tigaie
punem ulei si adaugam kaizerul(costita/bacon) care a fost taiat in cubulete,
adaugam putina boia afumata si lasam sa se soteze, dupa care il scoatem si il
lasam in asteptare. Pregatim branza de burduf si radem si telemea pe razatoarea
mica.
Cand mamaliga
este gata se ia si le rastoarna intr-o tava si o lasam sa se raceasca putin cat
sa o putem tine in mana. Amestecam ntr-un castron unt, branzeturile cu kaizerul
si vom trece la formarea bulzului. Facem rotocoale de mamaliga in mijloc facem
o gropita in care punem amestecul din branzeturi si kaizer, inchidem bila din
mamaliga si trecem la urmatoarea. Pregatim gratarul si ungem cu putin unt fiecare bila, dupa ce
gratarul s-a incins adaugam cele patru bulzuri(eu am pus doua si doua, pe
grill). Asteptam sa se friga pe prima parte dupa care le intoarcem si pe
cealalta parte.
Inainte de
servire pregatim 1-2 oua dupa preferinta fiecaruia per portie.
Pofta Buna.
Creatiile tale Nico, arata din ce in ce mai bine, mai frumoase, mai apetisante.
RăspundețiȘtergereMult succes mai departe !
Liana
Multumesc mult pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergere