300g
malai,
300g
branza telemea,
250g costita/bacon afumat,
150-200 ml de smantana,
6 oua,
250g costita/bacon afumat,
150-200 ml de smantana,
6 oua,
Ulei,
Unt,
Se
pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul,
amestecam bine dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga.
Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca
mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca este facuta si se
poate rasturna.
Rasturnam
mamaliga si o lasam putin sa se raceasca.
Intre timp preancalzim cuptor la
T
180° de grade. Taiem baconul si il vom sota in putin ulei dupa care scoatem si il
lasam in asteptare, radem branza pe razatoare mica.
Luam
un vas de Jena ungem vasul in interior cu putin unt, dupa aceea acezam primul
strat de mamaliga, deasupra punem unt cubulete si baconul, adaugam alt strat de
mamaliga peste care adaugam branza iar la final al treilea strat de mamaliga
peste care adaugam 3 linguri de smantana si branza rasa si vom da la cuptorul
preancalzit.
Lasam
20-25 de minute si incercam sa vedem daca este facut preparatul nostru se
adauga si oul facut deasupra.
Se
poate servi direct din vasul de Jena sau cum am decorat eu ca in imaginile
alaturate. Se poate servi suplimentar branza si smantana.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu