Ingrediente:
10creveti
100g de orez
Mellisa(grecesc)
1 ceapa
2-3 rosii
1 ardei iute rosu
1 lingura sos de soia
2 catei de usturoi
¼ de lingurita de oregano
Unt / ulei
1 lingurita boia afumata
sare
Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam
pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul
iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se
caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam
rosiile si sosul de soia, gustam si asezonam cu un praf de sare. Punem sosul in
blender si blendem bine si strecuram.
Pregatim orezul, curatam
de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si
trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la
cuptor 14-16 minute.
Curatam creveti
de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul
albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru
inlaturarea surplusului de apa
Incingem o tigaie
non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se
soteze pe ambele parti, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare. Punem
din nou sosul in tigaie si adaugam creveti. Luam o rosie cherry si o tragem la
tigaie.
Aranjam ca in
imaginea alaturata si servim.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu