Ingrediente:
100g de paste
nerro di sepia,
130 g de file de somon,
3-5 creveti,
50-70g mazare,
1-2 catei de usturoi,
Unt/ulei,
Vin alb,
1 linguri de
juice de lamaie,
Germeni,
Sare, piper cu
lamaie,
½ de lingurita de
delicat,
Tarhon,
Punem apa la
fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia
atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert in conformitate cu indicatia
de pe pachet.
Curatam creveti
de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul
albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru
inlaturarea surplusului de apa.
Marinam pestele
si crevetii cu ulei, zeama de lamaie, sare. Pregatim gratarul il incingem bine
si punem hartie de pergament peste care adaugam pestele, prima parte cu pielea
in jos.
Separat intr-o
tigaie punem unt si ulei si adaugam crevetii, i tragem la tigaie pe ambele parti
dupa care adaugam usturoiul pisat bine, tarhon, delicat, zeama de lamaie si vin
alb si mazarea care a fost prefiarta.
Lasam sa scada,
asezonam cu sare si piper cu lamaie. Intre timp verificam si pestele sa fie
facut. Dupa care trecem la aranjarea farfuriei ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu