Blat:
330 g de
biscuiti digestivi,
115g de
unt,
Crema 1:
225 g
crema de branza,
125 ml
smantana pentru frisca,
75 g de
zahar pudra,
250 g de capsuni,
10 g de
gelatina,
50 ml de
lapte,
Crema 2:
225 g crema de branza,
125 ml
smantana pentru frisca,
75 g de
zahar pudra,
7 g gelatina,
50 ml
lapte,
Jeleu :
250 g de
capsuni,
100 g zahar,
5 g de
gelatina,
Décor:
50 g de mure,
ciocolata
Mod de
preparare:
Maruntim
biscuiti cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua
ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda
si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat
uniform.
Cu
ajutorul robotului de bucatarie vom amesteca ingredientele pentru crema 1 dupa
cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam
zaharul cand acesta s-a incorporat. adaugam smantana pentru frisca si ulterior capsunile
blendate bine si fara seminte.
Acestea au fost spalate si taiate in bucati
mai mici dupa care le-am blendat si le-am trecut prin sita sa nu aibe seminte
care sa deranjeze la gust.
Intre timp
vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert deoarece
in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul
gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in
laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in
lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema,
continuand omogenizarea la robot. Crema se va adauga peste blat si se va da la
frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat peste noapte.
A doua
zi dimineata ne vom ocupa de pregatirea cremei cu numarul 2 si a jeleului. Punem crema
de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporate.
adaugam smantana pentru frisca. Hidratam
gelatina in apa. Intre timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa
fie caldut nu fiert deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este
fiert va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar
ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam
bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul
ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.
Cand este gata aceasta se va adauga peste
crema numarul 1 si se va lasa pana se intareste minimum 2 ore. Punem o oala pe foc si adaugam capsunile si
zaharul si lasam sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie capsunile, pentru a le
putea blenda. Acestea le vom blenda si trece prin sita sa nu aibe seminte.
Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop cand este caldut.
Amestecam bine sa se dizolve gelatina si
doar dupa ce am verificat ca crema numarul 2 este intarita atunci putem adauga
jeleul.
Décor
dupa gustul vostru, eu am decorat cu mure si ciocolata topita cum se poate vedea in
fotografie. Mi-au iesit aproximativ 10-12 portii.
Pofta
Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu