Blat:
330 g de
biscuiti digestivi,
115 g de
unt,
Crema
450 g
crema de branza,
250ml
smantana pentru frisca,
100 de
zahar pudra,
125 ml juice de maracuya,
15 g de
gelatina,
50 ml de
lapte,
Jeleu :
250 ml
de juice de maracuya,
130-150
g zahar,
5 g de
gelatina,
Décor: seminte
de maracuya si ciocolata,
Mod de
preparare:
Maruntim
biscuiti cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua
ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda
si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat
uniform.
Cu
ajutorul robotului de bucatarie vom amesteca ingredientele pentru crema dupa
cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam
zaharul cand acesta s-a incorporat. adaugam smantana pentru frisca si ulterior
juice-ul de maracuya. Aceste este destul de acrisor, daca vi se pare ca, crema
este acrisoara mai puteti adauga zahar, gustati de fiecare data.
Intre
timp vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut nu fiert
deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert va taia efectul
gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in
laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in
lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema,
continuand omogenizarea la robot. Crema se va adauga peste blat si se va da la
frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat peste noapte.
A doua
zi dimineata ne vom ocupa de pregatirea jeleului.
Punem o oala pe foc si adaugam juice-ul de maracuya si zaharul si lasam sa se
topeasca zaharul. Luam de pe foc si adaugam semintele fructului. . Hidratam
gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop cand este inca caldut. Amestecam
bine sa se dizolve gelatina si adaugam jeleul peste crema de branza.
Décor
dupa gustul vostru, eu am decorat ciocolata topita cum se poate vedea in
fotografie. Mi-au iesit aproximativ 12 portii.
Pofta
Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu