Ingrediente:
1 Dorada 300 gr din care scoatem 2 fileuri
1 bucata telina 150 gr,
50 gr unt,
200-250 ml lapte,
70 gr
mazare,
½ ceapa rosie,
2 baby morcovi,
1
ridichie,
sare,
piper
ulei
germeni mazare decor.
Pentru sosul olandez:
2 galbenusuri,
2 linguri de apa rece,
150 gr de unt,
zeama
de lamaie,
sare,
piper alb
Mode de preparare: : Spalam , stergem si curatam pestele . Curatam
telina de coaja, la fel si baby morcovi, pregatim legumele pentru
blansat(mazarea si baby morcovi). Taiem telina in cubulete de
aceeasi marime, saram apa si introducem
telina, lasand-o sa fiarba bine, morcovi si mazarea se vor blansa separat. Filetam pestele, si scoatem oasele cu penseta. Dupa aceea punem intr-o tigaie
putin ulei si vom adauga fileurile de peste cu pielea in jos pentru a se praji
dupa care vom intoarce pe cealalta parte. Cand sunt gata se vor scoate pe
servetele absorbante. Scoatem telina,
adaugam untul si blendam dupa adaugam si
laptele cald, sarea si blendam din nou.
Pregatim sosul olandez, punem o
cratita cu apa la foc. Intr-un castron adaugam cele 2 galbenusi si cele 2
linguri de apa, dupa incepem amestecarea acestora dupa care punem
la bain-marie, atentie sa nu depaseasca 65 de grade temperatura, pentru a nu se gati ouale. Punem untul intr-o craticioara la clarificat si
vom lua spuma alba rezultata, dupa aceea incepem si adaugam peste galbenusuri,
incet, putin cate putin. La final saram si adaugam juice-ul de lamaie.
De asemeni feliile de ridichie
le vom marina in suc de grapefruit sau portocala.Taiem ceapa rosie in patru si o vom pune pe un grill cu putin ulei. Se va servi ca in imaginile alaturate. Pofta Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu