miercuri, 26 februarie 2020

Ficatei de pui in sos de vin

Ingrediente:



500 g de ficatei de pui,
2 cepe de marime potrivita,
sare, piper,
ulei,
100 ml de vin alb sec,
1 lingurita de paprika.

Se spala ficatei si se vor curata de membrana albicioasa. dupa care se despart cei doi lobi si se mai clatesc inca o data in apa rece. Dupa care se pun la scurs intr-o sita,  ulterior se vor tampona bine pentru a se-nlatura excesul de umiditate.  Intr-o tigaie incingem uleiul si vom adauga ceapa taiata.  Avem focul mic la aragaz pentru a nu praji ceapa ci doar a o sota. Dupa ce ceapa devine aurie se pot adauga ficatei. 

Acestia se vor praji pe prima parte dupa care ii vom intoarce cu atentie sanu ii rupem pe cealalta parte. Adaugam paprika si vinul, punem capacul si lasam sa se amestece savorile. Aproape de final adaugam piper si sare.

Eu am servit cu piure de cartofi acompaniat de o salata si merge un pahar de vin alb, de preferat acelas care am adaugat si in preparat.

Pofta buna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu