Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
duminică, 28 martie 2021
Pandispan cu fructe congelate,
Ingrediente:
275 g de faina,
1 lingurita praf de copt,
5 oua,
250 ml ulei,
250 g de zahar,
1 praf de sare,
Coaja de lamaie /portocala
Esenta de lamaie/vanilie,
400-450 g de fructe congelate(zmeura, mure, coacaze, afine),
2-3 linguri zahar praf,
20 g unt,
Mod de preparare:
Cernem faina si amestecam cu praful de copt si sarea. Separam ouale. Batem albusurile tare, pana face bezeaua moate(adaugam treptat zaharul). Amestecam galbenusurile cu uleiul, coaja de portocale si esenta de vanilie.
Ungem tava de copt cu unt si presaram faina peste. Trecem la adaugarea albusurilor cate 2-3 linguri(spatule) peste galbenusuri. Adaugam treptat albusurile si amestecam cu spatula pentru a aera compozitia si a prinde mai mult aer.
Dupa incorporarea totala a albusurilor incepem sa adaugam faina treptat. Compozitia nu trebuie sa fie foarte compacta dar nici foarte fluida, trebuie sa aiba o compozitie curgatoare.
Preancalzim cuptorul la 180 ℃.
Fructele nu se decongeleaza, dar daca incep sa lasa zeama, le vom trece prin zahar pudra pentru a indeparta excesul de lichid. Pregatim tava si adaugam jumatate din cantitatea de pandispan, adaugam un rand de fructe, jumatate din cantitate, adaugam si cealalta jumatate de compozitie.
Nivelam frumos si vom adauga ultimele fructe, dupa care dam la cuptor, aproximativ 40-50 de minute in functie de cuptorul dumneavoastra.
La expirarea timpului, facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata, inseamna ca prajitura noastra este coapta si se poate scoate din cuptor.
Scoatem prajitura, lasam sa se raceasca, o pudram si o portionam.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu