duminică, 25 octombrie 2009

Snitel Fantezi cu Piure Bicolor







Timp de preparare:
30-40 min (complexitate medie)

Ingrediente:3-4 bucati de piept de pui
300-350 gr de cartofi
300-350 gr de spanac(congelat la punga)
200-250 gr de baby morcovi
200-250 ml de lapte pentru pregatirea piureului
150 gr unt(margarina) pentru piureul de spanac
75-100 gr de unt pentru piure de cartofi
1 pachet de mac 200 gr
1 pachet de curry de 200 gr
200 gr de faina
4-5 oua

Pentru decor : Salata Verde si Boia

Mod de preparare:Se spala, curata si se taie in cubulete cartofii, se pun la fiert in apa cu sare, baby morcovi daca sunt congelati la fel se lasa sa se decongeleze si se vor pune la fiert in apa cu sare, spanacul daca este congelat se va lasa sa se dezgete dupa care se va fierbe, daca este proaspat se spala si se pune la fiert.

Se trece la pregatirea carnii pentru snitele, se poprtioneaza, se bate carnea, se condimenteaza se trece snitelul prin ou si faina, dupa care se mai trece o data prin ou, iar capatul snitelului din partea stanga se va trece prin mac iar cel din dreapta prin curry, in mijloc ramanand doar oul cu faina. Se trece la prajirea snitelelor pe ambele parti dupa care se vor aseza pe hartie absorbanta pentru a se-ndeparta surplusul de grasime.

Trecem la prepararea piureului din spanac, dupa ce a fiert se va scurge se va lasa sa se raceasca, dupa care se va pune in blender impreuna cu 3 linguri de unt si 50 ml de lapte care se adauga treptat, trebuie sa rezulte o pasta fina, se sareaza cu un praf de sare.

Dupa ce au fiert cartofii se scurg se lasa sa se raceasca un pic, se pun in blender, dupa care se adauga laptele amestecandu-se, se sareaza si se adauga 1 lingura de unt, daca va place mai gras se poate adauga unt mai mult.

Baby morcovii se pot face si piure, eu i-am folosit dupa cum se observa, dupa ce gustam si vedem ca sunt fierti se scurg de apa si se trag un pic la tigaie in unt, adaugandu-se rozmarin peste ei.

Se trece la aranjarea farfuriei: Folosim salata verde pe care o udam foarte putin in apain partea de sus a salatei pentru a prinde pudra cu boia, efectul este spectaculos, se va aseza snitelul in mijlocul farfuriei, piureul bicolor langa fiind insotit de baby morcovi cu rozmarin.

Simturile si gusturile musafirii dumneavoastra vor fi cu adevarat rasfatate.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu