duminică, 3 ianuarie 2010

Salata de Boeuf






Salata de Boeuf

Ingrediente:

450-550 gr de carne de vita,
450 gr de cartofi,
300 gr de morcovi,
150 gr de gogosari,
150 gr de castraveti,
150 gr de gogonele,
200 gr de maioneza,
sare 1-2 oua fierte,

Pentru decor: Masline feliate, porumb(in special la exemplul de aranjament sub forma de porumb si peste), felii de gogosari, castraveti, albusul fiert al oului si castravete.

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert bucata intreaga si se lasa la fiert o ora se incearca daca nu este fiarta se continua fierberea, morcovi si cartofii se curata se spala si se pun la fiert se incearca dupa 30 de minute, daca sunt fierte legumele se scoat, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete mici. Se taie in cubulete deasemenea si: gogosari, castraveti, gogonelele(nu se pune miezul gogonelei doar coaja) dupa care se storc si se adauga peste morcovi si cartofi la final se scoate si carnea se clateste si se trece la taierea ei de asemenea in cubulete. Se amesteca legumelor cu carnea, se sareaza si se adauga maioneza, se amesteca bine in asa fel incat sa patrunda maioneza bine in legume si carne, dupa care se trece la modelarea si aranjarea salatei in diferite forme pe platou, se orneaza cu diferite legume sau porumb). Alaturat va voi atasa mai multe fotografii cu exemple de aranjare a salatei de boeuf sub forma de porumb, peste, imitiale, in forma, sau traditionala.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu