duminică, 3 ianuarie 2010

Salata Picanta Machu Pichu






Ingrediente:

150 gr de salata iceberg (un pat de salata),
200 gr de piept de pui,
100 gr de cascaval ras,
200 gr de faina in care se adauga 1 lingurita de boia iute,
2-3 oua,
2 cepe rosii,
1 castravete potrivit,
100 gr de rosii,
½ ardei rosu si ½ ardei galben,
1 ceapa rosie,
1-2 ardei iuti,
100 gr de porumb,
500 ml de lapte,
400 gr de unt(250 gr pentru prajit restul pentru sosul bechamel daca este insuficient se mai adauga)
1 ridichie

Dressing: Smantana, ulei de masline, lamaie, sare.
Carnea de pui se pune intr-o marinada formata din: 1 ceapa tocata marunt 2-3 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu cimbru, piper 1 paharut de vin alb demi-sec, se lasa la marinat 30-45 de minute.

Mod de preparare: 150 gr de salata iceberg (un pat de salata), 2 cepe rosii, 1 castravete potrivit 100 gr de rosii. Carnea se taie in fasii subtiri, separat se bat oualele cu faina, laptele si untul se pun pe foc si se lasa sa scada cand s-a ingrosat se pune si cascavalul, rezulta un sos prin care se trec bucatile de pui si se pun la prajit in unt la foc potrivit. Se scot bucatile de pui se pun pe servet absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei. Separat se taie cubulete micii : rosiile, ardeii , castravetele si o ceapa rosie. Se trece la aranjarea salatei, se face un pat de salata iceberg se adauga legumele se pune dressing se pun bucatile de pui, porumbul, se pun 3-4 chipsuri si se mai adauga dressing si se serveste.
Pentru design se taie rondele cealalta ceapa rosie si se aseaza pe marginea farfuriei iar in mijloc se pune o boaba de porumb si se mai poate decora cu o ridichie.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu