duminică, 3 ianuarie 2010

Salata de Ciuperci cu maioneza








Ingrediente:

2-3 cutii de ciuperci taiate sau intregi(le taiem noi),
4- 5 catei de usturoi,
maioneza,
1-2 linguri de smantana,
50 gr de nuci pisate sare,
piper se poate adauga si usturoi verde,
150-200 gr de unt.

Mod de preparare: Daca ciupercile sunt din cutie se spala si se lasa un pic in apa rece dupa care se aseaza pe servetele absorbante si se calesc in putin unt maxim 5 minute, daca cipercile sunt crude, se curata, se taie si se soteaza in foarte putin unt pentru a se inmuia(5 minute). Se trece la pisarea usturoiului cu sare si se poate adauga 1-2 linguri de smantana, pregatim maioneza peste care vom adauga usturoiul cu smantana si nucile foarte fin pisate. Dupa ce compozitia este gata se poate trece la adaugarea ciupercilor se sareaza si pipereaza dupa gust. Simplu si gustos intr-un timp foarte scurt. Farfuria se poate decora cu rondele de rosii, floricele din morcov, ardei, frunze de salata, ceapa rosie si orice alta idée pe care o considerati interesanta.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu