marți, 24 august 2010

Black Soup











400 gr de fasole neagra,
½ de capatana de usturoi,
1 ceapa,
1 avocado,
1 ardei,
2-3 guineo(banane mici verzi),
2-3 oua,
2-3 lingurite de zahar, sare, ulei


Fasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de usturoi, o ceapa si un ardei taiat julien, se sareaza si se pun 2-3 lingurite de zahar se adauga putin ulei si se pune capacul la oala de presiune incepandu-se fierberea fasolei(black soup).

Se lasa pe foc aproximativ 50-60 de minute, dupa care se ia capacul si se incearca fasolea, daca este aproape gata se curata 2-3 banane verzi mici(guineo)si se pun intregi sau taiate felii in supa, se iau si se spala 2-3 oua, se dezinfecteaza bine si se pun la fiert in black soup cu tot cu coaja, continuandu-se fierberea inca 15 minute.

Inainte de a se stinge focul se-ncearca daca fasolea este facuta se serveste calda imediat, se pun primele in farfurii legumele, se va curata oul(ouale) se va pune fasolea (black soup) si se serveste cu felii de avocado proaspat altura de o tortilla de porumb in loc de paine. Poate vi se va parea ciudata aceasta reteta dar este buna, este ca o ciorbita de fasole si are un gust bun.



Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu