sâmbătă, 28 august 2010

Pui Shanghai



Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2-3 bucati piept de pui
2-3 oua
100-150 gr de faina, boia
150 ml de lapte
sare, piper, 50-100 gr de miez de seminte de floarea soarelui
2 rosii, 1-2 castraveti, 1 ardei ,1 ceapa, ulei de masline si ½ de lamaie

Pentru dessign : Panusi de porumb, doar pentru decor

Mod de preparare: Puiul se taie in fasii subtiri longitudinale si se da prin amestecul rezultat din combinarea fainei cu laptele dupa care se adauga oualele. In faina se pune boia iute si se amesteca. Fasiile de pui se dau prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie in care este deja uleiul incins, se lasa la prajit la foc potrivit, se scot pe hartie absorbanta pentru a se trage surplusul de ulei.

Separat se face o salata usoara, din rosii, ardei, ceapa, asezonata cu ulei si un strop de lamaie. Se aseaza aceasta salata si bucatelele de pui se pun peste, se decoreaza cu miez de seminte si cu 2 foi(panusi) de porumb, la fel ca in fotografiile alaturate. Sper sa va placa ideea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu