luni, 30 august 2010

Pulpa de Vita cu legume la cuptor








Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
4-6 bucati de pulpa de vita cu un pic de grasime
2 cepe
1-2 ardei
6-7 buchetele de spanac
6-8 rosii cherry
1 fir de praz
150-200 ml bulion(pasta de tomate)facuta in casa
20 ml otet balsamic
1 cana vin rosu
1-2 catei de usturoi
boia dulce, sare, piper, ulei

Mod de preparare: Se unge tava cu ulei, se adauga bucatile de carne, separat se taie ceapa si ardeii julien, rosiile cherry in jumatate, firul de praz se taie longitudinal foarte subtire. Spanacul daca este congelat se iau buchetelele si se pot adauga, daca este proaspat se spala se toaca si se poate adauga. Se adauga cateii de usturoi taiati fasii subtiri, se adauga otetul balsamic, se lasa sa fiarba un pic(5-7 minute) dupa care se adauga vinul rosu, sare, piper si boia si se da la cuptor 15 minute.

Dupa terminarea celor 15 minute se adauga in tava o cantitate de apa pentru a se continua fierberea. Dupa 45 de minute se adauga bulionul(pasta de tomate) facuta in casa si se continua coacerea la foc potrivit deoarece a scazut cantitatea de apa si mai mult ingredientele acum se coc nu se mai fierb. Se incearca carnea din cand in cand, mancarea va trebui sa prinda o culoare deosebita care sa te imbie sa o mananci imediat. Pentru exemplificare anexez cateva fotografii.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu