luni, 30 august 2010

Bors de Sfecla






Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
2 cepe
2 morcovi
1 telina potrivita
1 sfecla potrivita
2 ardei grasi
1 pastarnac
1 fir de praz
2 linguri de ulei
3-4 litri de apa
1 plic de bors Magic
1 borcanel de iaurt mic
sare si leustean
200 ml de sos tomat sau pasta de rosii

Mod de preparare: Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.

Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic, sosul de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot


Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.

Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu