luni, 30 august 2010

Surpriza din Vulcanul Arenal









Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Preparat pentru 2 portii

4 fileuri de peste de maxim 6 cm
1 vanata
1 ou
rosie
ardei gras/iute
malai/ faina
sare, piper
lamaie
ulei
betisoare pentru frigarui
Dressing: iaurt si smantana degresata si nucsoara
Design: reductie de acetto balsamico si miere, salata verde precum si un aranjament o micuta chinezoaica (compusa din vanata, mandarina, ardei, morcov, masline)

Mod de preparare: Se iau fileurile de peste si se taie sa aiba lungimea maxima de 6cm(lungime si latime sub forma de patrat) acestea se sareaza, pipereaza se dau prin ou dupa care se da prin faina in amestec cu malai.Se prajesc si se pun pe servetele absorbante, separat se taie o vanata longitudinal in felii subtiri care se prajesc un alta tigaie nu in cea de peste, dupa ce s-au inmuiat fasiile de vinete vor fi scoase si vor fi si ele asezate pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Se vor lua betisoare pentru frigarui se se va trece la aranjarea produsului final. Trecem betisoarele de frigarui prin vinete care se aseaza in X pe farfurie( ca in imaginea alaturata) se aseaza bucatile de pestele si se vine cu capetele de vinete peste peste pentru a inchide preparatul, deasupra se pune o felie de ardei gras sau un ardei iute si o felie de rosie.

Separat se face uin dressing format din: un iaurt mic 0% grasime si 2-3 linguri de smantana degresata se adauga un praf de nucsoara, se amesteca bine si se adauga peste preparatul nostru.

Dessign: salata verde si reductie de acetto balsamico

O reteta simpla foarte usor de preparat si cu un impact fantastic asupra musafirilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu