luni, 6 septembrie 2010

Pulpe Taranesti Emancipate







2-3 pulpe de pui mai mari

1 legatura de ceapa verde

½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde

2 portocale

suc de rosii

cimbru, sare, piper, ulei, boia



un praf de vegeta



1 1/2 cana de vin rosu
Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
1 portocala

2 fire de ceapa

3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi

1 ½ cana vin rosu

sare, piper, boia si un praf devegeta




Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,



se adauga si sucul de rosii cantitatea dupa preferinta fiecaruia, si se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.


Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.



Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.



Aproximativ 45 de minute.
Pofta Buna.

Un comentariu:

  1. Ha,ha,ha.......auzi la ea ..........emancipate..........chiar daca nu le numeai asa mie tot imi placeau.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere