Membru

joi, 14 octombrie 2010

Galusti cu prune

Super Nico  /  at  10:15 p.m.  /  5 comments



1.3kg de cartofi
20 de linguri de masa de faina
150g de pesmet
200g zahar, rom
3-4 oua
scortisoara
500 g de prune
150-200 g de nuca

Se pun cartofii la fiert in apa, cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie, se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul care rezulta trebuie sa nu fie moale.">










Prunele in prealabil au fost spalate, rupte in doua, s-a presarat, rom si zahar peste ele pentru a lua gustul respectiv.

Se va lua cu lingurita din aluat se va face o biluta pe care o presezi adaugi in mijloc ½ de pruna sau daca sunt mai mari doar un ¼ de pruna, presari nuca care a fost pisata in prealabil, se face o bila mai mare care se trece un pic prin faina, aceasta operatiune se repeta pana se termina tot aluatul.




Se pune pe foc o oala cu apa si se lasa ca apa sa fiarba si sa dea in clocot moment in care se vor adauga galustile, acestea vor fi fierte in momentul cand se ridica la suprafata. Atunci se scot si se lasa un pic la scurs pentru a scapa de surplusul de apa.





Intr-o cratita sau tigaie se pune zahar, pesmet si scortisoara si se lasa sa se rumeneasca un pic, se vor trece fiecare galusca ca in imaginile alaturate. Mie imi plac un pic mai colorate dupa cum se vede si in imaginile alaturate.

Pofta buna.

Share
Posted in: , Posted on: joi, 14 octombrie 2010

5 comentarii:

  1. Ce bune sunt galustile!
    Imi plac la nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce cauta ardeiul ala iute in poza cu galusti?

    RăspundețiȘtergere
  3. era tot ce am pregatit in ziua acea, ardeiul era la ciorba de burta, dar am facut si o poza panoramica cu tot ce am pregatit in acea zi, este ok?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  5. titi,

    scoate invitatia aia din septembrie ca unii nu vad ca a trecut si poate te asteapta in Tineretului si luna asta,

    pup
    cris

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.