joi, 14 octombrie 2010

Galusti cu prune



1.3kg de cartofi
20 de linguri de masa de faina
150g de pesmet
200g zahar, rom
3-4 oua
scortisoara
500 g de prune
150-200 g de nuca

Se pun cartofii la fiert in apa, cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie, se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul care rezulta trebuie sa nu fie moale.">










Prunele in prealabil au fost spalate, rupte in doua, s-a presarat, rom si zahar peste ele pentru a lua gustul respectiv.

Se va lua cu lingurita din aluat se va face o biluta pe care o presezi adaugi in mijloc ½ de pruna sau daca sunt mai mari doar un ¼ de pruna, presari nuca care a fost pisata in prealabil, se face o bila mai mare care se trece un pic prin faina, aceasta operatiune se repeta pana se termina tot aluatul.




Se pune pe foc o oala cu apa si se lasa ca apa sa fiarba si sa dea in clocot moment in care se vor adauga galustile, acestea vor fi fierte in momentul cand se ridica la suprafata. Atunci se scot si se lasa un pic la scurs pentru a scapa de surplusul de apa.





Intr-o cratita sau tigaie se pune zahar, pesmet si scortisoara si se lasa sa se rumeneasca un pic, se vor trece fiecare galusca ca in imaginile alaturate. Mie imi plac un pic mai colorate dupa cum se vede si in imaginile alaturate.

Pofta buna.

4 comentarii:

  1. Ce bune sunt galustile!
    Imi plac la nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce cauta ardeiul ala iute in poza cu galusti?

    RăspundețiȘtergere
  3. era tot ce am pregatit in ziua acea, ardeiul era la ciorba de burta, dar am facut si o poza panoramica cu tot ce am pregatit in acea zi, este ok?

    RăspundețiȘtergere
  4. titi,

    scoate invitatia aia din septembrie ca unii nu vad ca a trecut si poate te asteapta in Tineretului si luna asta,

    pup
    cris

    RăspundețiȘtergere