Ingrediente:
2 cotlete de vitel
1 ou
75 g de faina
75 g de pesmet
100 g de parmezan
cimbru,
busuioc,
sare,
piper
ulei
150 g spanac
150 g cartofi
150 g morcovi
½ de ardei gras
unt
curry
1 lingurita de zahar
nucsoara
1 ceapa,
150 g de ciuperci
2 rosii
1 catel lde usturoi
50 ml lapte
Dessign:
baby morcovi si boia
Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare:
Luam cele 2 cotlete de vitel, le infasuram in folie de plastic si le batem un pic cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam. Radem parmezanul pe razatoarea mica si il amestecam cu cimbrul/busuiocul tocat marunt si cu pesmet. Trecem cotletul de vitel prin faina, ou batut si prin amestecul realizat de noi, il impesmetam bine si facem un grilaj cu un cutit ascutit pe el dupa care il vom pune intr-o tigaie in putin ulei si un cub de unt, aproximativ 3-4 minute pe fiecare fata. Dupa 7-8 minute cotletele sunt gata se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru a se-ndeparta excesul de ulei.
Facem un dressing, taiem ceapa foarte fin o calim in putin unt, dupa ce a prins culoare aurie adaugam ciupercile taiate lamele, adaugam usturoiul taiat fin si rosiile taiate cubulete,adaugam putin stoc de pui(zeama de pui sau legume) si fierbem 10 minute, saram si piperam.
Trecem la pregatirea piureurilor:
Piureul de spanac, se fierbe spanacul si se toaca foarte fin si un catel de usturoi, se va adauga unt se sareaza si pipereaza si se va sota.
Morcovii ii curatam, spalam si taiem cubulete mici si ii punem la fiert, dupa ce sunt fierti ii scurgem de apa si ii blendam. Dupa aceea punem un cub de unt in tigaie adaugam piureul de morcov, curry ½ de lingurita si o lingurita de zahar si ii vom carameliza.
Cartofii se curata, spala si se fierb dupa care se blenduiesc, se sareaza si pipereaza. Dupa aceea se pun in tigaie intr-un cub de unt se adauga cartofii(piure) de pune laptele si praful de nucsoara evident se sareaza.
Acestea se vor servi cu vitelul milanez ca in imaginea alaturata.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu