miercuri, 25 ianuarie 2012

Placinta cu mere( aluat cu amoniac)

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente

Umplutura:
1 ½ kg de mere
250 g de zahar(se mai poate adauga zahar daca merele sunt mai acrisoare)
2 lingurite de scortisoara
putin unt

Aluat:
o ceasca apa minerala / sifon(150 ml)
zahar 150 g
ulei 150 ml
ou 1 bucata
amoniac/bicarbonat de sodiu ½ de lingurita
zeama de lamaie
Faina 400-500 g(cantitate pentru 2 foi)
Ou 1 bucata pentru a unge placinta
Zahar pudra

Mod de preparare

Merele se spala, dupa aceea se rad,



pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand sunt gata se dau in asteptare. Ne vom ocupa de aluat, se amesteca toate ingredientele si se va adauga si amoniacul / bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Framantam aluatul respectiv daca mai cere faina se poate adauga, lasam 10 minute in asteptare, dupa care vom imparti compozitia in doua parti si vom trece la intinderea foilor necesare pentru placinta.

Ungem tava cu ulei presaram faina si intindem prima foaie, adaugam merele calite si deasupra punem cealalta foaie, taiem marginile care nu sunt egale si intepam bine cu furculita.

Dam la cuptor 25-30 de minute sau in functie de cuptorul aragazului dumneavoastra, iar dupa aproximativ 15 minute adaugam oul batut, pentru a prinde o culoare mai bronzata.

Pofta Buna

2 comentarii:

  1. Eiiiiiiiiii......asa da !
    Si ma mai si intimpini cu bunatatea asta de placinta !
    Sper ca asta de pe farfurie e a mea, ca doar sti ca sunt moarta dupa placinta cu mere....
    Te tzuc Nico !

    RăspundețiȘtergere