Membru

miercuri, 25 ianuarie 2012

Placinta cu mere( aluat cu amoniac)

Super Nico  /  at  10:29 p.m.  /  2 comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente

Umplutura:
1 ½ kg de mere
250 g de zahar(se mai poate adauga zahar daca merele sunt mai acrisoare)
2 lingurite de scortisoara
putin unt

Aluat:
o ceasca apa minerala / sifon(150 ml)
zahar 150 g
ulei 150 ml
ou 1 bucata
amoniac/bicarbonat de sodiu ½ de lingurita
zeama de lamaie
Faina 400-500 g(cantitate pentru 2 foi)
Ou 1 bucata pentru a unge placinta
Zahar pudra

Mod de preparare

Merele se spala, dupa aceea se rad,




pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand sunt gata se dau in asteptare. Ne vom ocupa de aluat, se amesteca toate ingredientele si se va adauga si amoniacul / bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Framantam aluatul respectiv daca mai cere faina se poate adauga, lasam 10 minute in asteptare, dupa care vom imparti compozitia in doua parti si vom trece la intinderea foilor necesare pentru placinta.

Ungem tava cu ulei presaram faina si intindem prima foaie, adaugam merele calite si deasupra punem cealalta foaie, taiem marginile care nu sunt egale si intepam bine cu furculita.

Dam la cuptor 25-30 de minute sau in functie de cuptorul aragazului dumneavoastra, iar dupa aproximativ 15 minute adaugam oul batut, pentru a prinde o culoare mai bronzata.

Pofta Buna

Share
Posted in: Posted on: miercuri, 25 ianuarie 2012

2 comentarii:

  1. Eiiiiiiiiii......asa da !
    Si ma mai si intimpini cu bunatatea asta de placinta !
    Sper ca asta de pe farfurie e a mea, ca doar sti ca sunt moarta dupa placinta cu mere....
    Te tzuc Nico !

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.