sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Pui cu Lamaie

1 bucata piept de pui
1 lamaie
25 g de unt
10 g de faina
250 g de supa de pui(legume)
sare, piper




Garnitura:
2 cartofi
50 ml lapte
30 g de unt
sare, piper alb



Dessign: 4-5 bobite de rodie

Pieptul de pui se sareaza si pipereaza, se adauga unt in tigaie si putin unt si se prajeste pe ambele parti cat sa prinda o culoare corespunzatoare. Se scoate pieptul de pui se scurge uleiul si se va pune un cub de unt dat prin faina si se pune in tigaie, cand s-a topit se adauga pieptul de pui si feliile de lamaie si se va completa cu supa de pui. Se lasa pe foc pana se va reduce si va rezulta un sos corespunzator.

Separat curatam carfotii in cubulete mici, pentru a se fierbe mai repede si ii punem in apa cu sare la fiert 15-20 de minute, incercam si daca sunt facuti, ii scoatem si ii pasam, adaugam laptele putin cate putin, saram si adaugam si untul.

Piureul rezultat in punem intr-un pos, in acest timp pregatim tava aragazului, ungem cu ulei si asezam o foaie de hartie cerata, pe care facem aveline de piure, le lasam la cuptor, cu focul batand de sus, pana prinde culoarea specifica.

Se serveste pieptul de pui cu dressingul rezultat cu 3-4 aveline de piure, ca dessign in varf fiecarei aveline vom monta o bobita de rodie.

Optional:

Pentru mai multa savoare se mai poate prepara un sos din:
½ frunct de mango
30 g de rodie
1 fir ceapa verde
3 fasiute subtiri de ardei iute
1 lingura din sosul de lamaie



Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu