sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel

1 piept de pui 150-200 g
1 ardei rosu kapia
½ ardei gras portocaliu/galben
6 bucati de sparanghel
ulei de masline

Unt de fistic
60 g de fistic decojit
30 g de unt
1 lingurita de mustar
1/3 de ceasca de pesmet
1 lingurita de coaja de lamaie rasa(tocata f.fin)
1 lingurita de juice de lamaie
½ de lingurita de cimbru sau tarhon

Sosul de ardei gras rosu
1 ardei gras rosu mai mare
1 ceapa
½ de ceasca de concentrat(stock/stoc) de pui
2 linguri de otel balsamic alb
1 ardei iute rosu
1 lingurita de cimbru proaspat
sare, piper, boia

Se ia pieptul de pui se, va pune intre doua foi de plastic si se va bate, pentru a se subtia si a lua foartma corespunzatoare ruladei noastre, se sareaza si pipereaza. In acest timp punem ardeiul gras(pentru sos) la copt si taiem ceilalti ardei in fasii subtiri.

Trecem la pregatirea fisticului dupa cum urmeaza, intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il prajim doar putin, dupa care il desartam intr-un prosop si incepem al masa bine pentru a iesi toate cojile(sau majoritatea) si de a avea acea culoare placuta vernil spre maroniu deschis. Dupa aceasta vom pisa fisticul intr-un mojar pana va rezulta un praf fin.
Cele 6 bucati de sparanghel daca sunt congelate le lasam cateva minute cat sa se-nmoaie un pic, daca sunt din conserva le spalam si uscam putandu-se folosi imediat. Daca este proaspat se fierbe 2 minute.

Trecem la prepararea untului de fistic, intr-un bol mic punem fisticul, adaugam untul, mustarul, coaja si zeama de lamaie, pesmetul si cimbru, saram si piperam si putem sa ne apucam de realizarea preparatului nostru.

Pe o folie de plastic pusa in 2-3 randuri. Punem pieptul de pui, peste care adaugam untul de fistic iar deasupra punem ardeii taiati fasii si sparanghelul ca in imaginile alaturate. Dupa care rulam cu grija foarte strans si legam bine la capete, dupa care se pune la fiert in apa aproximativ 20-22 de minute.



Preparam sosul de ardei in urmatorul fel: dupa ce am copt ardeiul in tocam marunt, ceapa o tocam si pe ea si o punem la calit un doua linguri de ulei de masline, cand devine translucida adaugam si ardeiul tocat, saram, pipera, dupa care adaugam ardeiul iute taiat foarte fin, otetul, coaja si sucul de lamaie, stockul de pui si cimbru si lasam pasam pana se reduce lichidul. Dupa aceea vom pune rezultatul intr-un blendar si blendam pana devine foarte fin, neted fara aglomerari cu o textura delicata.

Tragem ultimele 3 fire de sparanghel la tigaie in putin unt 1-2 minute.

Aranjam sosul, taiem feliile de rulada, adaugam si sparanghelul si le aranjam ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu