sâmbătă, 10 martie 2012

Cotlet de porc cu piure de fasole rosie

3 bucati cotlet de porc 600-700g
1 cutie fasole rosie 200 g
1 fir de praz
2-3 bucati de pastarnac
1 legatura ceapa verde
1 ceasca de vin alb sec
ciuperci chinezesti 5-6 bucati
ciuperci champinion 5-6 bucati
100-150 ml supa de legume
unt, ulei, sare, piper
cimbru
mascarpone 90 g
branza de vaci 90 g
prune uscate 5 prune uscate
ardei iute ½ de bucata


Se ia bucata de cotlet si se scot bucatile de carne si piele de pe oase, pentru a ramane osul fara carne, dupa ce am terminat de aranjat bucata de carne, trecem la pregatirea umpluturii.




Amestecam intr-un bol:mascarpone cu branza de vaci, ardeiul iute tocat marunt si prunele taiate fin, saram si piperam. Dupa ce am preparat compozitia dam o gaura cu cutitul in cotlet si il umplem, legam cotletul cu ata alimentara pentru a fi ca o bucata intreaga.



Dupa aceasta taiem cateva felii de ciuperci si le vom pune ca un capac sa nu iasa compozitia si il vom trage la tigaie cateva minute pe fiecare parte, pana se schimba culoarea, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare.



Dupa ce am spalat legumele le taiem in diferite feluri, punem ulei in tava adaugam legumele si punem cotletul peste dand la cuptor, dupa 25 de minune, adaugam vinul si cimbrul si continuam coacerea, testam si cand este carnea facura scoatem de la cuptor.



Separat spalam fasolea rosie(care este prefiarta) si adaugam supa(stoc) lasand sa fiarba aproximativ vreo 15 minute. Vom pune fasolea intr-un blender adaugam treptat zeama, saram si piperam si vom face un piure adaugam si o lingura de ulei de masline.

Tragem la tigaie intr-o lingura de ulei ciupercile feliate(daca sunt uscate vor trebui hidratate), dupa care aranjam preparatul nostru ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu