sâmbătă, 10 martie 2012

Tarta cu spanac

650 g de spanac
400 g de branza telemea
150 g de fulgi de migdale
1 ceapa
4 catei de usturoi
2 oua
150 g de praz
sare, piper
50 ml de smantana lichida
ulei
susan alb si negru
250 g de faina
125 g de unt
2 oua
sare

Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta, aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota incet la foc mic, daca avem spanac proaspat il spalam, curatat si il punem la fiert, daca spanacul etse congelat se va decongela, scurge de apa si se va pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce spanacul va fi fiert, se va scoate si se va lasa sa se scurga de apa dupa care il vom toca marunt.


Peste ceapa din tigaie vom adauga si usturoiul si vom lasa la foc mic, dupa care vom adauga spanacul tocat, lasam sa se soteze bine, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si ouale si amestecam energic, asezonand cu sare si piper. Cand este aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se lasa in asteptare.



Vom lua o alta tigaie in care vom trage fulgii de migdale fara ulei, dupa ce am teminat si aceasta operatiune vom scoate migdalele si in aceeasi tigaie vom adauga doua cubulete de unt si vom trage la tigaie prazul cat sa se-nmoaie.


Scoatem aluatul de tarta din frigider si il intindem intr-o forma de 30 cm diametru, intepam aluatul si dam la cuptor la 180 grade, 15-20 de minute, dupa care vom scoate si aranjam dupa cum urmeaza: punem un strat de spanac, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, acoperim cu spanac, adaugam migdalele peste si deasupra punem un alt strat de spanac iar deasupra prazul. Din aluatul ramas facem un grilaj care il asezam peste tarta noastra. Batem un ou si ungem bridele si presaram deasupra susan alb si negru alternand culorile dupa care dam la cuptor la 180 grade Celsius, aproximativ 35 de minute.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu