Membru

sâmbătă, 10 martie 2012

Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi

Super Nico  /  at  10:40 p.m.  /  No comments

2 bucati de cotlet
6 felii de bacon
5 catei de usturoi
susan alb
unt, ulei, sare, piper
4 cartofi
2 rosii
2 ardei
2 morcovi
cimbru
1 ceapa
lapte

Cotletul se aranjeaza se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne unde se vor introduce fasii de usturoi. Acestea se pun intr-o tigaie in care am topit unt si am completat cu ulei si se vor pune la prajit cateva minute pe fiecare parte cat sa-si schimbe culoarea, dupa care le vom scoate si le lasam un pic sa se raceasca.




Concomitent punem ardeii la prajit in tigaie, taiem rosiile cubulete (dupa ce le-am scufundat cateva secunde in apa oparita si le-am scos pielea si semintele), ceapa se taie si ea fin si restul de usturoi in vom pisa, acestea vor fi baza noastra pentru sos.


Punem si cartofii la fiert in apa rece cu sare(deoarece dupa cum stim radacinoasele se fierb in apa rece spre calda), dupa ce in prealabil i-am curatat si taiat in cubulete potrivite.
Tragem ccotletul cateva secunde la tigaie pe toate partile dupa care, il
imbracam in fasii de bacon foarte fin taiate, punem bucatile 20 de secunde in tigaie pe prima parte si cand le intoarcem presaram susan, cat sa faca priza si sa stea susanul lipit. Dupa care le scoatem si lasam in asteptare.

Daca cartofii s-au fiert se scot si se va face un piureu dupa cum urmeaza, se paseaza cu grija cartofi, se adauga laptele caldut, putin cate putin dupa ce s-a inglobat se adauga si untul si se continua amestecarea pana devine moale, pufos si tocmai bun de mancat.


Luam ardeii si ii curatam, ii rupem in fasii potrivite dupa care ii vom toca si se vor amesteca cu rosiile. In acest timp punem la sotat ceapa care a fost tocata fin, adaugam usturoiul zdrobit bine, lasam pana devina ceapa translucida, adaugam ardeiul si cubuletele de rosii, saram, piperam si potrivim cu cimbru.

Lasam sa fiarba bine, mai adaugam si doua linguri de pasta de tomate, diluata in ¼ de ceasca de apa. Dupa ce a fiert bine luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si vom da sosul rezultat la blender.


Luam cotletul de porc si il vom aseza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu ulei de masline vom aseza rondele de morcovi si cartofi, saram, piperam, punem cotletul deasupra, adaugam putina apa si dam la cuptor aproximativ 35-40 de minute si incercam, inante sa le scoatem de la cuptor, daca vi se pare ca nu sunt facute puteti lasa suplimentar. Se serveste ca in imaginile alaturate.



Pofta Buna

Share
Posted in: , Posted on: sâmbătă, 10 martie 2012

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.