sâmbătă, 10 martie 2012

Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi

2 bucati de cotlet
6 felii de bacon
5 catei de usturoi
susan alb
unt, ulei, sare, piper
4 cartofi
2 rosii
2 ardei
2 morcovi
cimbru
1 ceapa
lapte

Cotletul se aranjeaza se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne unde se vor introduce fasii de usturoi. Acestea se pun intr-o tigaie in care am topit unt si am completat cu ulei si se vor pune la prajit cateva minute pe fiecare parte cat sa-si schimbe culoarea, dupa care le vom scoate si le lasam un pic sa se raceasca.



Concomitent punem ardeii la prajit in tigaie, taiem rosiile cubulete (dupa ce le-am scufundat cateva secunde in apa oparita si le-am scos pielea si semintele), ceapa se taie si ea fin si restul de usturoi in vom pisa, acestea vor fi baza noastra pentru sos.


Punem si cartofii la fiert in apa rece cu sare(deoarece dupa cum stim radacinoasele se fierb in apa rece spre calda), dupa ce in prealabil i-am curatat si taiat in cubulete potrivite.
Tragem ccotletul cateva secunde la tigaie pe toate partile dupa care, il
imbracam in fasii de bacon foarte fin taiate, punem bucatile 20 de secunde in tigaie pe prima parte si cand le intoarcem presaram susan, cat sa faca priza si sa stea susanul lipit. Dupa care le scoatem si lasam in asteptare.

Daca cartofii s-au fiert se scot si se va face un piureu dupa cum urmeaza, se paseaza cu grija cartofi, se adauga laptele caldut, putin cate putin dupa ce s-a inglobat se adauga si untul si se continua amestecarea pana devine moale, pufos si tocmai bun de mancat.


Luam ardeii si ii curatam, ii rupem in fasii potrivite dupa care ii vom toca si se vor amesteca cu rosiile. In acest timp punem la sotat ceapa care a fost tocata fin, adaugam usturoiul zdrobit bine, lasam pana devina ceapa translucida, adaugam ardeiul si cubuletele de rosii, saram, piperam si potrivim cu cimbru.

Lasam sa fiarba bine, mai adaugam si doua linguri de pasta de tomate, diluata in ¼ de ceasca de apa. Dupa ce a fiert bine luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si vom da sosul rezultat la blender.


Luam cotletul de porc si il vom aseza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu ulei de masline vom aseza rondele de morcovi si cartofi, saram, piperam, punem cotletul deasupra, adaugam putina apa si dam la cuptor aproximativ 35-40 de minute si incercam, inante sa le scoatem de la cuptor, daca vi se pare ca nu sunt facute puteti lasa suplimentar. Se serveste ca in imaginile alaturate.



Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu