marți, 13 martie 2012

Negresa a la Alina

Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
500 g zahar
1 pachet de unt
¾ de pahar de lapte
4 linguri de cacao

Ingrediente:
4 oua
150 g faina
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
coaja de lamaie(nuci, migdale sau stafide)
1 fiola de rom
150 g de zmeura / nuca de cocos / migdale fulgi optional
30 g de unt

Mod de preparare: Se ia o cratita in care se vor pune urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, laptele si cele patru linguri de cacao si se lasa sa fiarba, se va da in vreo trei clocote dupa care se va lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se ia din sosul de ciocolata aproximativ 15 linguri si mai adaugam inca 2 linguri de cacao, amestecam bine si lasam deoparte, aceasta ne va folosi pentru glazura.
Cele patru oua se vor separa, albusurile se vor bate bine spuma, iar galbenusurile se vor adauga pe rand numai dupa ce precedentul galbenus a fost incorporat total in sosul de ciocolata. Dupa ce am adaugat cele patru galbenusuri vom alterna adaugand faina cernuta bine in care am adaugat praful de copt si albusurile, cautand sa aeram compozitia, se va amesteca numai cu spatula(manual) nu la robot. Aici vom adauga ce dorim: nuci, migdale, stafide si incorporam.



Dupa care luam o tava potrivita(35/25) o ungem cu ulei adaugam hartie de copt si punem compozitia noastra, se va coace la cuptor 35 de minute la 180°C(treapta 4).

Inainte de a o scoate de la cuptor verificam sa fie facuta, daca este o scoatem si o insiropam, dupa cum urmeaza in 30 ml de apa punem o lingura de zahar si fiola de rom dam in clocot pe aragaz si adaugam peste negresa noastra, tot atunci cand este calda se poate adauga si fulgii de nuca de cocos care ii va da un gust deosebit.

Dupa aceea vom adauga si glazura, daca s-a intarit o mai punem cateva secunde pe foc si o adaugam peste prajitura noastra.

Atentie nu se taie fierbinte, se asteapta si se va taia rece.

Se poate servi cu sos de zmeura/capsuni, fructele se vor blenda, iar intr-o tigaie pe foc adaugam o lingura de zahar, 1 cubulet de unt si la final sosul rezultat din fructele blendate.


Pofta Buna

Un comentariu: