luni, 2 iulie 2012

Creveti cu rizzoto tricolor si sos de mazare

Ingrediente: 250 g creveti Black Tiger 150 g de orez tricolor 10 g de curcuma 50 ml smantana lichida 150 ml vin alb 150 g de ceapa 50 g de telina 5-10 g de usturoi 120 g de unt 150 g de Mazare 100 g de Morcov sare, piper 150 ml de ulei de masline cateva frunze de salata Lollo rosa si lollo Bianca 100 g de parmezan
Se curata creveti iar din coji se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de masline, dup ace acestea s-au topit adaugam 50 de g de ceapa si doi catei de usturoi feliati foarte fin. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga crevetii si lasam sa se soteze pentru inceput pe prima fata dupa care ii vom intoarce sip e cealalta parte. Dup ace au prins culoarea corespunzatoare adaugam putin vin alb si lasam sa se imbine aromele de ceapa, usturoi si vin, dupa care luam de pe foc si ne vom apuca de rizzoto. In alta tigaie separat adaugam unt si ulei in tigaie, adaugam ceapa taiata brunoise si morcovul ras pe razatoarea mica si lasam sa se soteze, cand consideram ca legumele sunt gata adaugam peste orezul si amestecam. Dupa ce orezul devine lucios adaugam vinul sare si piper si lasam sa se evapore alcoolul, continuand gatirea lui. Dupa evaporarea alcoolui incepem sa adaugam stocul, pentru inceput un polonic, iar dup ace acesta se evapora mai adaugam o proportie corecta ar fi 1la 3 si lasam sa intre lichidul in orez.
Dupa ce am pus cantitatea optima pentru risotto-ul nostru adaugam salata care a fost taiata foarte subtire si smantana lichida, pentru ca preparatul nostrum sa devina cat mai cremos. La final adaugam parmezan si mai lasam 2 minute, dupa care luam de pe foc. Adaugam 2-3 cubulete de unt(15 g maxim) dup ace am stins focul la rizzoto pentru a preveni formarea de pojghita deasupra. Mazarea congelata si ea a fost pusa la fiert iar cand este gata se va scurge de zeama si se va pune in blender, tot aici vom pune ceapa si usturoiul in care am sotat crevetii si 2-3 linguri din stoc(supa de creveti si legume) si blendam, adaugam putin ulei de masline saram si piperam, daca doriti sosul mai zemos puteti sa adaugati mai mult stoc.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu